23/11/2016 | Fotogalerije,Ostalo | Komentari

Oaza luksuza: Hotel sa sedam zvjezdica za megabogataše (FOTO)

Mi smo hotel sa sedam zvjezdica – za sebe kažu u šangajskom hotelu Wanda Reign on the Bund i eksterijer stvarno ostavlja bez daha.

mega-hotel (1)

Izgrađena od stakla i čelika, nastala u glavama britanskih dizajnera koji su gradili i ikonski stadion Wembley, Wandina vanjština posjetitelju daje dojam gotovo bezgraničnog luksuza.

Ulazak u hotel goste vodi preko podova ukrašenih poludragim žadom, a okruženi su mramornim stupovima visokim desetak metara. Zidovi hotela okićeni su brojnim slikama modernih kineskih umjetnika, a izložena su i brojna djela koja prikazuju Šangaj onako kako je izgledao u dvadesetim i tridesetim godinama prošlog stoljeća.

Pola milijarde dolara

Nakon tri godine gradnje i više od 500 milijuna dolara ulaganja, hotel je otvorio svoja vrata gostima na legendarnoj šangajskoj šetnici uz rijeku Huangpu. U manje od šest mjeseci postao je najpoželjnije odredište novopečenih kineskih bogataša.

Kako priča CNN, jednog nedavnog subotnjeg jutra troje mladih Kineza pospano se spustilo u hotelski restoran na rani doručak. Dvije mlade žene obukle su dizajnerske haljine, a zlatom ukrašene papuče su ih čuvale od hladnoće. Tik ispred njih hodao je mladić i glasno razgovarao na mobitel dok je stavljao hranu na pladanj.

Svih troje bilo je mlađe od 30 što je i ključni pokazatelj kakve goste Wanda privlači.

mega-hotel (2)

Pomodni vlasnik

Gosti tamo dolaze zbog povezanosti s pomodnim Wangom Sicongom, sinom vlasnika hotela i najbogatijeg Kineza Wanga Jialina. Wang Sicong poznat je diljem Kine po ekstravagantnom trošenju obiteljskog novca. Za svoj 27. rođendan zakupio je čitav tok, a svom psu redovito kupuje najnovije Appleove uređaje.

I dok neki se protive njegovom načinu života, druga generacija kineskih bogataša u njemu vidi svoj uzor.

“Mnogi naši gosti su relativno mladi. Dolaze vikendom kako bi tulumarili i rezerviraju neki od naših apartmana. Činjenica da iza hotela stoji Wangovo ime sigurno pomaže”, rekla je Christie Chen, direktorica marketinga hotela Wanda Reign.

Zanimljivo je da, iako se kite sa sedam zvjezdica, nitko im nije dodijelio tu titulu. Ponajviše zbog toga što ne postoji međunarodni standard kojim bi se reguliralo što mora imati hotel sa sedam zvjezdica.

“Samo pet zvjezdica”

Međutim, to što imaju “samo” pet zvjezdica ne sprječava ih da ponude gotovo nevjerojatan luksuz gostima. Uzmimo samo za primjer privatni klub na drugom katu hotela otvoren samo članovima kluba Wanda Hotels and Resorts. Svijet je to za sebe ukrašen mozaičnim staklom u hodnicima i skupocjenim lusterima koji vise iznad namještaja od kože i mahagonija.

Gostima je butler uvijek na raspolaganju, a bar je krcat skupocjenim alkoholnim pićima i još skupljim cigarama.

Na raspolaganju su i mini toplice, a djeca kineske elite mogu se koristiti i posebnom sobom za karaoke za sve one koji se žele osjećati kao da su na izlasku bez miješanja s običnim smrtnicima.

Sada dolazimo do usluge najma automobila. Mnogi bogati Kinezi odvojit će i više od 800 dolara za četiri sata vožnje luksuznim Rolls Royceom. Mladi i bogati nasljednici jednostavno se ne mogu zasititi skupocjenih automobila, a hotel im ispunjava i te želje.

mega-hotel (3)

Nagrađivani kuhar

Hrana je također odgovarajuće luksuzna. Francuski kuhar Marc Meneau zatvorio je restoran L’Esperance nagrađen s dvije Michelinove zvjezdice kako bi kuhao u Wandi u Šangaju. Japanski restoran HE u sklopu hotela sve, i to doslovno sve, doprema iz Japana. Čak i limenke Spritea uvoze iz Japana kako bi gostima ponudili taj autentični japanski okus.

Čak i osoblje hotela je zapakirano u luksuz. Laurence Xu, prvi kineski dizajner koji je imao reviju na pariškom tjednu mode, dizajnirao je odjeću osoblju.

Iako je luksuz na svakom koraku, čak i sami zaposlenici Wanda hotela priznaju da to baš i nije “sedam zvjezdica”. “Interno, vidimo ga kao hotel s pet zvjezdica”, priznaje Chen.

Ostaje za vidjeti koliko će moći poslovati na ugledu slavnog vlasnika, ali zasad je to najnovije igralište kineskih megabogataša.

Izvor: express.hr

Vaš komentar na članak: