15/11/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Nije vam ni na kraj pameti da i ovo možete zamrznuti, a itekako će vam koristiti

Ako vam se ponekad dogodi da pretjerate s kupovinom hrane, ne brinite. Neke od namirnica možete zamrznuti, što će vam sigurno super doći onih dana pred plaću, kad želite smanjiti račun u supermarketu. Evo što sve možete zamrznuti, a vjerojatno niste ni znali…

Jaja bez ljuske

Razbijena jaja smjestite u vrećice ili kalupe za led, te ih koristite sljedećih šest do osam mjeseci pri kuhanju ili za pripremu kajgane. Samo ih ostavite da malo odstoje u hladnjaku prije upotrebe.

Skuhana riža ili tjestenina

Zamrznuti obroci nisu nikakva novost, no možda se iznenadite kad shvatite da možete uštedjeti na vremenu tako da skuhate veću količinu tjestenine ili riže odjednom i zatim je zamrznite u manjim porcijama za poslije. Kad ih poželite jesti, polijte ih s malo vode i podgrijte u mikrovalnoj pećnici.

Pileća juha

U hladnjaku neće dugo trajati, no u zamrzivaču može stajati četiri do šest mjeseci.

Svježi klip kukuruza

Ako ga odmah stavite u zamrzivač, možete ga koristiti gotovo cijelu godinu.

Hummus

Za sve ljubitlje ovog zdravog namaza od slanutka imamo dobre vijesti. Stavite hummus u posude za zamrzavanje i polijte po vrhu malo maslinovog ulja prije zamrzavanja. Nakon vađenja iz zamrzivača, ostavite posudicu jedan dan u hladnjaku, dobro promiješajte namaz i možete ga jesti.

Brašno

Kao i mnoge druge namirnice i brašno će dulje trajati u zamrzivaču. Inače, mnogi pekari preferiraju držanje brašna u zamrzivaču kako bi kora tijesta bila prhka.

Pesto

U zamrzivaču ovaj umak može stajati mjesecima, samo pripazite da posudicu prije zamrzivanja ne napunite do vrha, jer tad neće biti dovoljno mjesta za širenje.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: