04/08/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Napravite sami: kreativni načini upotrebe boca

Pretvorite stare i korištene boce u svijećnjake, organizatore nakita i još mnogo toga

Prije nego pustite mašti na volju i date novo ruho starim bocama, važno je da ih dobro operete i osušite. Bilo da se radi o plastičnim ili staklenim bocama, nema iznimke – sve se daju srediti i ponovno iskoristiti. Budite i vi ekološki osviješteni i pokušajte što više reciklirati stari otpad i slično. Ideje koje donosimo vrlo su jednostavne, a potrebno je samo malo vremena, mašte i volje da biste ih realizirali. Uvijek imajte na umu da jednoj plastičnoj boci treba 700 godina da započne proces recikliranja.

Stare boce kao posude za ocat i ulje

Ako ne znate kako iskoristiti malo ljepše boce, preporučujemo da ih sredite i u njih stavite ocat i ulje. Tako će one stajati u vašoj kuhinji i kao super dodatak na radnoj ploči. Jednostavno ih ukrasite kako želite, a možete ih i omotati slikarskom trakom ili obojati te na njih kredom ispisati nazive. Preporučujemo plastične čepove, ali nije nužno.

Organizator narukvica

Obojite boce u šarene boje ili u boje po izboru kako biste ih koristili kao super organizator narukvica, gumica i sličnih modnih dodataka.

Napravite lijevak od plastične boce

Iskoristite čepove boca da izradite kutijice za tablete, nakit, naušnice i slično

Posuda za slatkiše

Spremišta za hranu

Iskoristite boce kao spremišta za rižu, grah, tjesteninu, šećer… Smanjite ih na veličine kakve želite, napravite poklopce, ukrasite, ocrtajte…

Boca za zalijevanje

Napravite rupe na zatvaraču pomoću čekića i čavla i iskoristite boce kao novi način zalijevanja biljaka.

Organizacija stola

Koristite donji dio boce kao organizator za olovke, bojice i slično. Napravite ih u različitim veličinama i bojama.

Hranilice za ptičice

Snack zdjelice

Donje dijelove boca možete koristiti kao zdjelice za snack. Odrežite veličinu koju želite, izravnajte nepravilnosti pomoću glačala za rublje, ukrasite po želji i nove zdjelice su spremne za korištenje.

Organizator časopisa

Evo još nekoliko ideja s Pinteresta

Izvor: zena.hr

Vaš komentar na članak: