NAJBITNIJI DIJELOVI DOMA: Ne štedite pri opremanju OVIH DIJELOVA STANA i vratiće vam se STOSTRUKO!

U prvi mah pitaćete se da li je pametno da ‘puknete’ toliko novca za neki namještaj, ali vremenom ćete shvatiti da ste donijeli dobru odluku.

enterijer

Ako već planirate da investirate u svoj dom i pitate se šta prvo treba da obnovite ili poboljšate, sa ovih pet komada namještaja, odnosno stavki u enterijeru svakako nećete pogriješiti.

Sofa

- Prvo u šta treba da ulože svi koji tek opremaju stan ili koji su spremni da ga renoviraju i unaprijede jeste sofa – kaže dizajner enterijera Robin DelaKruz.

Provodimo toliko vremena u dnevnoj sobi, bilo da gledamo televizor ili ćaskamo sa gostima, čitamo, pa čak i jedemo… Zato sofe i kaučevi tako brzo propadaju. Jeftinije sofe traju u prosjeku pet godine, dok one skuplje i bolje rađene mogu da “žive” decenijama.

- Uz to, na osnovu sofe je najbolje graditi dalji dizajn stana. Ona je sidro. Njen stil, boja i oblik diktiraće sve odluke o tome kako će izgledati vaš životni prostor – dodaje DelaKruz.

Umjetnička djela

Investiranje u umjetnička djela koja volite može biti prilično skupo. Ali svakako je vrijedno svakog dinara, naročito ako kolekciju stvarate godinama. Umjesto da živite u hladnom stanu golih zidova, posjetite lokalne galerije, pronađite umjetnike čiji vam radovi prijaju. Naravno, ukoliko ste umjetnički nastrojeni pa slikate ili fotografišete, odaberite svoje omiljene radove i lijepo ih uramite.

Trpezarijski sto

Trebalo bi da razmislite o tome da nabavite kvalitetan trpezarijski sto koji je u stanju da podnese višegodišnje “maltretiranje”. Poput kauča, trpezarijski sto koristi se svakodnevno i zato je najbolje uložiti u neki bolji i skuplji nego stalno kupovati jeftinije i podmetati im kartone pod klateće nogare.

Dušek

Možda ovo nije promjena koju ćete estetski uočiti, ali tijelo će vam i te kako biti zahvalno. Mnogo ljudi spava na očajnim dušecima koji im upropaštavaju kičmu. Odvojite malo vremena i istražite dušeke, pronađite onaj koji vam najviše odgovara i budite sigurni da investiranje u dobar dušek znači investiranje u dobar san i bolji život.

Tepih

Dobar tepih će zauvijek ostati sa vama. Možete ga držati u dnevnoj sobi a, ukoliko poželite da nešto promjenite, lako ga možete preseliti u spavaću ili dječiju sobu. Godinama će biti tu i uljepšavati vaš dom, stoga dobro razmislite o tome kakav vam se oblik i dezen sviđaju i obratite pažnju na to koliko je dobro tkan – kako bi vas što duže služio.

Izvor: dnevno.rs

Vaš komentar na članak: