Moćna biljka! Zasadite je i recite zbogom paukovima u stanu (VIDEO)

Bolje biti sam nego u lošem društvu – izreka toliko puta provjerena i dokazana u praksi da nema potrebe objašnjavati je. Pogotovo kad su to društvo štetočine.

biljka-paukovi

Oprostiće mi paukovi što sam ih svrstala u koš sa miševima, ali svako ko je čuo i povjerovao u mit da se godišnje u snu pojede prosječno osam arahnida, zna o čemu pričam. Osim toga, niko ne voli da vidi djelo njihovih “ruku” u uglovima svojih soba.

Kako mi je baka u djetinjstvu nametnula sujevjerje da pauka ne treba ubiti (nije da ga uvijek slijedim), pokušala sam da nađem na netu prirodna oružja protiv ovih napasti.

Prema iskustvima mnogih, odlično rješenje je jedna biljka ljekovitih i aromatičnih svojstava – NANA. Koliko god da je nama prijatna u pićima i jelima, a čulo mirisa obožava njeno osvježavajuće dejstvo, toliko od nje bježe paukovi, miševi, vaši, mravi, komarci, pčele…

Dovoljno je da je jednostavno zasadite u nekoliko saksija u stanu, ili pak upotrijebite na druge efektne načine:

1. Čarapa sa nanom

Ovo je brže i lakše rješenje od održavanja cijele jedne biljke. Treba samo da nabavite sušenu nanu i da njome napunite čarape koje ćete zavezati i postaviti u blizini svih mjesta u stanu na kojima bi mogli da se skupljaju.

2. Sprej od nane

Blog “Shoshanna’s Kitchen” preporučuje da se prokuva voda i u nju potope listovi osušene nane, kao kad biste pravili čaj. Kad otpuste svoju aromu, vodu treba procjediti od biljke i sipati je u bočicu za prskanje i slobodno se rasprštite po svim zonama za koje mislite da su opasne.

Ako vam je voda blaga i treba vam nešto jače, jer su napasti upornije nego što ste mislili (kao, na primjer, miševi), umesto vode uzmite ulje nane..

Javite kakvi su rezultati.

Izvor: 24sata.rs

Vaš komentar na članak: