03/06/2015 | Featured,Ostalo | Komentari

Mjesto na kojem ćete poželjeti ostati zauvijek

Novouređeni “Banje Beach restaurant, lounge & club”, smješten na istoimenoj dubrovačkoj plaži koja spada među najljepše hrvatske, ali i svjetske plaže, odiše luksuzom, šarmom i elegancijom. Američki časopis Marie Claire uvrstio je ovu plažu, kao i cijeli objekt na peto mjesto najljepših plaža na svijetu u 2009. godini, a Banje su neizostavna lokacija za svakoga tko posjeti Dubrovnik: ujutro i po danu kao mjesto s posebnim ugođajem za ispijanje kave, guštanje u raznim gastro delicijama i uživanje na plaži, predvečer za ispijanje koktela, a noću kao jedinstvena dubrovačka adresa za dobar provod.
Od plaže, koja je prije davanja koncesije sadašnjim vlasnicima bila uistinu zapuštena unatoč svojoj vrhunskoj lokaciji i pogledu, s godinama je pretvorena u glamurozno mjesto za uživanje i opuštanje. Na tragu njezine namjene, odnosno cijelog objekta prilagođen je i dizajn unutarnjih i vanjskih prostora, koji je od ovog proljeća znatno preuređen, ali je promijenio i naziv jer se do sada zvao Eastwest Beach Club.

Pogled na Lokrum

– Koncept prijašnjih, ali i sadašnjeg uređenja osmislili smo sami, zajedno s našim prethodnim i sadašnjim poslovnim partnerima, nadograđivali smo ga, mijenjali, osluškivali smo želje naših gostiju, istraživali i išli ukorak s vremenom -kaže Ana Topuzović, zadužena za marketing i odnose s javnošću u “Banje Beach restaurant, lounge & clubu”.
Na katu objekta nalazi se gornji restoran zatvorenog tipa s velikom terasom duž cijelog restorana. Ima dva dijela, od kojih je prvi namijenjen za a la carte i uređen je u toplim smeđim, zelenim i zlatnim nijansama. Drveni stolovi, sofe u nježnoj zelenoj boji s ukrasnim jastucima u smeđim nijansama, veliko zrcalo u zlatnom okviru, te staklena stijena koja ide u polukrug nude predivan pogled na more i otok Lokrum, a dio stropa je otvorenog tipa. Drugi dio restorana namijenjen je za domjenke, vjenčanja, vinske prezentacije, gala večere, pa se stoga u njemu nalaze okrugli stolovi i sve je uglavnom uređeno u bijelim i bež nijansama.

Opuštanje i uživanje

Restoran uz samu plažu ima dio s natkrivenom i nenatkrivenom terasom, kao i ljetnom kuhinjom na otvorenom. Podovi u restoranu su od drvenog platoa, a stolovi i stolice i drugi detalji su u bijelim, svijetlo smeđim, te zelenkastim tonovima. Previše detalja ovdje bi bilo nepotrebno jer sam ambijent i pogled daju mu posebnu draž i ugođaj.
Lounge bar ima novoprojektirani dio koji se tijekom dana koristi kao lounge bar i spaja se s drvenim platoom koji je postavljen na samoj plaži, a na platou su kreveti za plažu, lounge fotelje, veliki jastuci za ležanje, velike graste s mediteranskim cvijećem… Poslije ponoći lounge bar se pretvara u night club izborom glazbe i svjetlosnih efekata. Uređenje plaže je već prepoznatljivo po ležaljkama krevetima i baldahinima, gdje se može uživati u čarima tajlandske masaže i joge.
– Rekonstrukciju loungea i noćnog kluba napravili smo da bismo povezali unutarnji dio s vanjskim i zaokružili ga kao cjelinu, što znači još više dočarali onaj osjećaj kad sjediš unutra, a osjećaš se kao da si vani na plaži. Postavili smo lepršave bijele zavjese, s kojima su uklopljene i ukrasne baršunaste, a crvene su na određenim dijelovima prozora. Opuštenom ugođaju pridonose i bijele sofe, crveni jastuci, potom crvene orgomne graste s bambusom, visoki stolovi sa stolicama od ratana. Novo uređenje kombinacija je elegancije i opuštenosti, jednostavnosti i glamura, što može ići zajedno i cilj nam je da se gost potpuno opusti i uživa – dodaje Ana.
Staklena stijena u lounge baru odličan je odabir jer spaja unutarnji i vanjski plato koji je tijekom dana VIP mjesto za ležanje i sunčanje na krevetima, a navečer postaje dio kluba.

Stranci ga obožavaju

“Strani su gosti oduševljeni kako samom pozicijom plaže tako i njenim uređenjem, kvalitetom hrane, izborom vina, raznovrsnoću koktel-liste, ali i ljepotom i cijelim ambijentom. Naša parola je: ‘Place where time escapes you and you never wish to leave’, a strani posjetitelji kažu i da potpuno opravdava uslugu koju nudimo. Klub savršeno spaja potrebu za opuštanjem i zabavu tijekom dana s kozmopolitskim zabavama noću. Kombinirali smo elegantni dekor, šik ambijent mediteranskog ugođaja sa sofisticiranom gastronomijom i iskustvom, pa u naš restoran dolaze i slavne osobe i poslovni ljudi, ali i svi oni koji se ovdje osjećaju ugodno. Kod nas na Banjama vrijeme kao da ne postoji i naši gosti požele ovdje ostati.”
Prepoznatljiv stil eksterijera ovdje je i fasada s krupnim morskim kamenjem koja još više priziva mediteranski ugođaj objekta na samoj plaži, a isto to kamenje, ali obojano u bijelo korišteno je i za uređenje šanka u lounge baru.
Do objekta se dolazi silazeći niz brojne skaline koje vode iz ulice Frana Supila. Na samom ulazu nakon što se spustite niz skaline “dočeka” vas veliko ogledalo, a potom se nakon nekoliko koraka nađete na plaži ili pravom malom dubrovačkom raju. I uistinu poželite ovdje ostati zauvijek.

Izvor: domidizajn.jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: