20/11/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Kako očistiti glačalo-peglu ?

Čišćenje ploče je najbolje raditi dok je glačalo još vruće. Možete, na primjer, da peglom prijeđete preko vlažnog ručnika ili preko komada aluminijske folije. Destilirana voda ne stvara kamenac.

Malo domaćica može pohvaliti time da redovito čiste peglu. A trebalo bi, ukoliko ne žele da se na ovom važnom kućnom aparatu nahvata kamenac na njegovoj ploči tvrdokorne mrlje.

Kada je riječ o čišćenju ploče, najbolje je da to radite dok je glačalo još vruće. Možete, na primjer, da peglom prijeđete preko vlažnog ručnika ili preko komada aluminijske folije. Savjetuje se i da peglom prijeđete prvo preko novinskog papira na koji ste nakapali biljno ulje, a potom preko čistog papira.

U slučaju skidanja tvrdokornih naslaga nastalih od sintetičkih materijala morate biti uporni. Koristite kupovnu pastu za čišćenje ili ploču pegle trljajte, ali nježno, žičanom vunom. Na samom kraju istrljajte je sodom bikarbonom.

Da biste spriječili stvaranje kamenca, najbolje je da odmah poslije upotrebe, dok je glačalo na paru još vruće, ispraznite vodu iz nje. U peglu uvijek nalivajte destiliranu vodu, osim ako je u Priručniku naznačeno da je dozvoljeno koristiti i vodu iz slavine.

Izvor: ljepotica.si

Vaš komentar na članak: