01/11/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Kad ste posljednji put oprali jastuke na kojima spavate?

Kad ste posljednji put oprali jastuke? Prije mjesec dana? Prošle godine? Nikad? Ako je prošlo više od šest mjeseci, krajnje je vrijeme da to učinite.

Jastuci punjeni perjem ili vlaknima

Dobra vijest! Ove jastuke možete prati u stroju za pranje rublja. Da biste postigli što bolje rezultate, operite dva jastuka istovremeno (da bi u bubnju bila bolja ravnoteža).

Ako na jastuku postoji naputak za održavanje, pročitajte ga i držite ga se. Ako ga nema ili ste ga odsjekli, najbolje je upotrijebiti mlaku vodu i program za osjetljive tkanine. Nije loše uključiti i ispiranje hladnom vodom. Potom ih stavite u sušilicu na nisku temperaturu, često ih vadite, popravite oblik i okrenite na drugu stranu. Neki proizvođači preporučuju i korištenje loptica za sušilicu kako bi se spriječilo stvaranje grudica.

Jastuci punjeni pjenom

Nažalost, jastuke punjene pjenom ne možete staviti u stroj za pranje, ali možete prati jastučnicu prema uputama na etiketi. Kako biste se riješili prašine iz jastuka, usišite ga usisivačem s obje strane predviđenim nastavkom. Ako postoji takva mogućnost, smanjite usisnu snagu kako biste lakše obavili ovaj posao. Možete jastuk staviti i u sušilicu, ali na hladan zrak na 20 minuta. Ako se na jastuku pojave fleke, očistite taj dio razblaženim sredstvom i isperite vlažnom krpicom. Ostavite jastuk da se osuši na zraku prije nego navučete jastučnicu.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: