08/09/2015 | Featured,Ostalo | Komentari

Izbor boja za zidove

Kako bi izbjegli najčešće greške prilikom bojanja zidova i kako bi zidove obojili savršeno u najkraćem roku, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Bilo bi poželjno kada prilikom bojanja zidova ne bi birali boje koje već imate na svom namještaju. Jednake boje napravit će jednoličan i dosadan prostor, pa zato radije birajte boje poput onih nijansi koje u sebi sadrže malo sive boje.

Prilikom bojanja zidova u vašem domu, ne morate svaku prostoriju bojati u istu boju, ali prilikom različitih nijansi zidova u svakoj prostoriji, ipak pripazite da su nijanse slične, te da se pašu jedna s drugom, kako ne bi kontrast bio prevelik.

Ne birajte prestroge i preozbiljne tonove, kako vam dom ne bi odavao pre strog dojam. Radije se odlučite za vesele i pastelne tonove koji će uveseliti vaš prostor.

Bilo bi dobro kada bi prilikom odabira boja, birali tonove koje ćete lako moći prepravljati i nadopunjavati kada vam dosade ili kada se oštete. Nipošto nemojte birati boje koje nećete moći popraviti, pa ćete zbog nijanse boje, morati mijenjati cijelu boju prostora.

Neka boja koju odaberete za zidove ima dubinu, jer ukoliko će izgledati površinski, djelovat će fluorescentno. Boju s dubinom ćete najbolje raspoznati tako da dok ju gledate imate osjećaj kao da vas boja vuče k sebi.

Ne bojite plafon u bijelu boju, jer bijeli plafon uvijek ima malo sive u sebi, zbog čega prostor izgleda mrtvo. Radije se odlučite na nježnu krem boju, koja će sobi dati toplinu koja joj je potrebna.

Koliko god željeli da vam prostor bude obojen u životopisne boje, morate pronaći balans kako ne bi napravili previše šareni prostor.

Prilikom odabira boja sigurno nećete pogriješiti ukoliko izaberete neku neutralnu boju, jer su neutralne boje uvijek u modi.

Isto tako prilikom izbora boje, birajte boje uz koje se vi osobno osjećate ugodno, jer ćete vi većinu vremena provesti u prostorijama tih boja.

Izvor: www.savjetnica.com

Vaš komentar na članak: