20/08/2017 | Ostalo | Komentari

Ideje za police za TV i kompjuter (FOTO)

Činjenica je da je u salonima nameštaja ponuda komoda i polica za televizor sve bogatija, ali tek nekoliko njih će se savršeno uklopiti u Vaš stambeni prostor, odnosno u dnevnu sobu – prostoriju gde porodično gledate TV.

Polica za TV treba da odgovara vašem stilu, potrebama i naravno -budžetu. Ona može da okupira tek jedan ugao ili pak veliki deo vašeg dnevnog boravka (čitav jedan zid), i u tom slučaju ona određuje stil cele prostorije. Najčešći materijal za izradu komoda za TV i dalje je drvo. Kao prirodni materijal, drvo se lako oblikuje, nije skupo i daje posebnu toplinu i atmosferu koja je i te kako bitna za dnevni boravak.

TV-POLICA4

Zanimljive police od punog drveta, birajte ako volite rustične ambijente i ako Vam je dnevni boravak uredjen u klasičnom stilu, a nameštaj izradjen od prirodnih materijala. Ako Vam nameštaj u dnevnoj sobi nije izradjen od drveta u klasičnim “drvnim” nijansama, birajte bele ili mat crne police i komode.

TV-POLICA1

Metal je takodje sve zastupljeniji u proizvodnji svih vrsta komoda. U bilo kom obliku, on može da podnese veliku težinu, lako se formira u neobične oblike, podržava skoro sve ideje i svaki dizajn, pa se rado bira za velike televizore, LCD televizore, plazme, uz koje stilski, prema nekim mišljenjima, najlepše slaže.

Police od gipsa zapravo su deo “knauf” radova na enterijeru, poput ugradnih zidova i plafonskih ispusta. Ovakve police se rade po meri a prednost je što će potpuno biti uklopljene u enterijer ako su u boji zidova. Možete ih obogatiti zanimljivim detaljima poput fluoroscentnih svetiljki. Izbor oblika je neograničen, pa tako mogu biti okrugle, ovalne, ugaone, a takodje mogu biti postavljene (ugradjene u zid) na željenoj visini. Ove police su često multifunkcionalne, pa mogu predstavljati čak i manji pregradni zid ili imati još i pregradne elemente gde ćete odlagati sitnice ili postaviti ukrase, knjige ili figurice. Imaćete pravi kućni bioskop, ako imate dovoljno prostora da osim police za TV,ugradite i dodatne elemente za smeštanje zvučnika, plejera, diskova…

tv-police-6

Kombinacija metala i stakla je poželjna, ako policu uklapamo u minimalistički stil uredjenja enterijera. Staklene police za TV lako će se, zbog svoje neutralnosti, uklopiti sa bilo kojoj bojom koja dominira u Vašem dnevnom boravku.

tv-police-7

U svakom slučaju, ako u velikom izboru polica za TV nema one koja Vam se dopada, postoji mogućnost njihove izrade po meri i od željenih materijala. Ako ste malo veštiji, police od drveta ili od medijapana možete i sami napraviti.

Kako napraviti policu za TV

Jedna od mogućnosti je “uradi sam” polica za TV od starih industrijskih paleta. Vrlo je jednostavno i brzo! Palete možete jeftino kupiti ili Vam ih na stovarištu mogu dati besplatno. Najjednostavnija varijanta je da obradjenu i obojenu paletu pričvrstite na zid dnevnog boravka, i tako će Vam poslužiti kao unikatna podloga za Vaš TV sa ravnim ekranom.

TV-POLICA7

Važno je da, komodu ili postolje za televizor postavite na odgovarajuću visinu (neće odgovarati previše niske police ili one koje dosežu plafon) kao i da budu postavljene pod pravim uglom, tako da ne naprežete i ne zamarate oči. Takodje, vodite računa da dnevna svetlost dopire sa bočne strane kako polica gde je televizor, ne bude izložena direktnoj svetlosti.

Police za kompjuter

Police za kompjuter trebalo bi da se uklope u stil prostorije koja mu je namenjena, jer kompjuter danas može biti pozicioniran u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi, radnoj sobi… Osim toga, polica mora biti odgovarajuće visine kako bi Vam rad za računarom bio udobniji. Ako imate posebnu radnu sobu u kući, gde recimo dominira biblioteka, lepo bi bilo da imate policu za kompjuter od punog drveta.

PC-POLICA2

U slučaju da je kompjuter u sobi Vašeg tinejdžera, više će im se dopasti police od metala ili medijapana u nekoj jarkoj boji. Ako imate dete koje ide u školu, bilo bi dobro da ova polica bude multifunkcionalna i da ima fioke i pregrade gde će odlagati CD-ove, knjige, sveske, olovke…

PC-POLICA3

PC-POLICA1

Za manje stanove u kojima je polica za kompjuter u dnevnoj sobi, potrudite se da bude izradjena od istog materijala kao i polica za TV.

PC-POLICA4

Izvor: saznajlako.com

Vaš komentar na članak: