09/11/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

I to je moguće! Neka vam dom uvijek bude uredan bez puno muke

Mnogima se kućanski poslovi čine uzaludnima jer ne treba proći puno vremena, pa da se sve opet vrati na staro – nered, prašina, prljavo posuđe… Kako bi vam stan uvijek izgledao uredno, prihvatite ovih nekoliko navika.

Pospremite krevet

Čim se ujutro dignete iz kreveta, namjestite ga. Soba će izgledati urednije i neće se toliko primijetiti ukoliko niste usisali pod. Kako bi stvar bila još jednostavnija, koristite plahte s gumicom koje se na krajevima podvuku pod madrac. U tom slučaju bit će dovoljno da samo namjestite pokrivač.

Prljavu odjeću odmah stavite u košaru

Ne ostavljajte je na podu spavaće sobe u nadi kako ćete je kasnije ili sutra premjestiti u košaru za prljavo rublje. Vrlo je vjerojatno da će danima ostati na podu ukoliko je odmah ne pohranite gdje joj je mjesto.

Stolić u dnevnoj sobi

Nije nemoguće da vam se nakupi gomila časopisa ili novina. To je u redu sve dok je ta gomila uredno složena na stoliću umjesto da je razbacana.

Prašina

Vlažne maramice za čišćenje prašine s namještaja uštedjet će vam vrijeme, a na površinama će se stvoriti tanki sloj koji će manje privlačiti prašinu.

Očistite sudoper

Nakon što operete posuđe, očistite i sudoper. Bit će dovoljno da ga isperete i obrišete krpom. Izgledat će puno urednije nego da u njemu ostavite ostatke hrane.

Obrišite umivaonik nakon svakog korištenja

Nebitno radi li se o jutarnjoj ili večernjoj rutini, nakon pranja zuba i umivanja očistite umivaonik. Nabavite spužvicu s mikrovlaknima i bez puno muke uklonite pastu za zube koja se zalijepila za umivaonik ili se riješite dlačica od brijanja.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: