Gosti vas iza leđa ogovaraju: Detalji zbog kojih vam kuća izgleda očajno!

Provodite svaki dan u njemu i toliko ste naviknuti na svaki kutak, ali ne primjećujete da vašem domu nedostaje važan detalj – sofisticiranost!

Đavo je u detaljima, a to se svakako može primjeniti i na dom u kojem živite. Samo jedna sitnica koju ste previdjeli može da pokvari ugođaj vašeg ambijenta.

Iako vama jeftini ramovi za slike i fluorescentne sijalice možda izgledaju kao nešto nebitno, gosti to i te kako uočavaju – i zamjeraju.

Ako primjenite nekoliko savjeta profesionalaca, možete da transformišete svoj dom u stilsku oazu koju gosti primjećuju iz pravih razloga. Stručnjaci su izdvojili šest ključnih stvari koje narušavaju izgled vašeg enterijera:

Fluorescentna svjetla

Prema stručnjacima, veoma svijetla rasveta čini da vaš namještaj izgleda nesofisticirano. Blaža i toplija rasvjeta više laska enterijeru. Sa njom ćete se vi osjećati prijatnije u svom domu, a gosti dobrodošlo.

uredjenje-enterijera (1)

Žice, kablovi i stalak za televizor

Stručnjaci kažu da uvijek treba da sakrijete žice ili uložite u elegantnu, bežičnu tehnologiju kako bi vaš dnevni boravak bio elegantan i lijep. Takođe, preporučuju izbacivanje glomaznih stalaka za TV kako biste povećali prostor i stvorili minimalistički ugođaj.

uredjenje-enterijera (2)

Prazna soba

Manje je više, ali prostorija bez detalja odaje hladan i nemaštovit utisak. Nekoliko pažljivo postavljenih stilskih detalja daće sobi dašak glamura. Stručnjaci savjetuju da preko kauča prebacite prekrivač zanimljivog desena, jer će to uveliko popraviti cjelokupni utisak.

uredjenje-enterijera (3)

Ružni ramovi za slike

Koja je svrha ako posjedujete skupocena umjetnička djela, a niste uložili u elegantne ramove?! Izbacite sve staromodne, barokne okvire i zamijenite ih minimalističkim, kako bi slike došle do punog izražaja.

uredjenje-enterijera (4)

Vertikalne roletne

Iako su možda funkcionalne za blokiranje spoljašnjeg svjetla, postoje bolji načini da se zaštitite od sunca i znatiželjnih pogleda. Puno privlačnije izgledaju zavjese koji vise sa plafona. Uvijek možete da ih privežete efektnom trakom kada vam ne trebaju.

uredjenje-enterijera (5)

Papirne sjenke za lampe

Jeftine lampe dolaze sa jeftinim sjenkama. Ali, to ne znači da morate da kupujete užasno skupu rasvjetu – pustite mašti na volju i samo zamijenite papirne sa sjenkama onima od platna sa dekorativnim desenom.

uredjenje-enterijera (6)

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: