Evo kojih bi se devet stvari trebala odmah riješiti, jer ti u kući samo stvaraju nered, a ne služe ničemu

Već mjesecima planiraš raščistiti stan od nepotrebnih stvari koje godinama gomilaš, a ne služe apsolutno ničemu niti ti na bilo koji način koriste? Možda je sad, prije Nove godine, pravo vrijeme da to napraviš, a evo kojih se devet stvari svakako moraš riješiti, jer ti više nikad, sigurne smo, neće trebati.

Messy Apartment Room Regarding Striking Messy Apartment Room Simple Messy Room Our Messy Apartment Bedroom For Top Messy Apartment Room

DVD-i

Stvari-za-baciti (1)

Okej, realno, malo tko kod kuće više ima DVD player i gotovo nitko (okej, nitko) više ne gleda filmove na DVD-ima. Već dugo postoji internet (da, da…) i svi mogući Netflix i ini streaming servisi na kojima možemo gledati filmove, serije, emisije…

Kutije DVD-a

Stvari-za-baciti (2)

Dobro, ne morate baciti baš sve filmove koje ste godinama skupljale. Odnosno, prebacite ih na laptop, računalo ili hard disc, a fizičke DVD-e i kutije zafitiljite u smeće.

CD-i

Stvari-za-baciti (3)

Ista je stvar i sa CD-ima… Možete glazbu prebaciti na sve što smo navele gore, a kutija i CD-a se možete zauvijek riješiti.

Kutije i ladice za papire i dokumente

Stvari-za-baciti (4)

Realno, sve važne papire danas možete čuvati na računalu, a one baš najvažnije, koje morate imati u fizičkom obliku, vjerojatno možete strpati u jedan jedini fascikl. Svedite gomilanje papira na minimum.

Zalihe hrane i ostalih potrepština

Stvari-za-baciti (5)

Kao prvo, ovo nije baš najpametnije raditi jer se mnoge stvari mogu pokvariti, a ionako smo gotovo svakodnevno negdje vani, u gradu, blizu trgovina i stvari kupujemo prema potrebi.

Papirnati kalendari

Stvari-za-baciti (6)

Vjerojatno na papirnati kalendar koji vam možda i stoji na zidu niste pogledale već mjesecima, godinama čak… Imamo mobitele, na kojima nam jasno piše koji je dan i kad se što događa, ondje zapisujemo bilješke za sve važnije datume, i to je sasvim dovoljno. Ogromne zidne kalendare možete odmah baciti u smeće.

Stari magazini, novine, časopisi

Stvari-za-baciti (7)

Ako one novine iz 2014. nisi otvorila ni jednom nakon 2014., slobodno ih baci u smeće. Kao i sve one još starije koje čuvaš u nekom kutu, gdje samo skupljaju prašinu.

Papirnate ponude jela iz restorana

Stvari-za-baciti (8)

Ove papire možete reciklirati, jer samo nepotrebno stvaraju nered i gomilaju se, a ionako vjerojatno, kad i naručujete hranu, istu naručujete putem interneta.

Papirnate liste (razne)

Stvari-za-baciti (9)

Bilo da se radi o ‘to do’ listama, šoping listama, nekim trećim listama – realno, zaista vam ne trebaju. Opet, za sve to imamo mobitele, laptope… Mnogo je jednostavnije i čišće pisati liste na taj način, slažete se?

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: