Evo kako možete da efikasno uklonite neugodan miris cigareta iz zatvorenih prostorija

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u odjeću, zavjese ili namještaj. Pokušajte sa ovih nekoliko jednostavnih trikova da se riješite neprijatnih mirisa duvana.

cigare-opusci

Sirće ili ugalj

Ugalj i sirće upijaju i neutralizuju neprijatne mirise. U nekoliko posuda naspite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, posude stavite na nedostupno mjesto, prenosi Telegraf.

Parfem

Poprskajte malo parfema po hladnoj sijalici. Kada se svjetlo upali i sijalica ugrije, prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem djelimično prikriti dim cigarete.

Omekšivač za odjeću

Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tokom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno sa omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

Pijesak za mačke

U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona

Uveče prije spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, ugaonoj garnituri i ćoškovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutru usisajte.

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: