DRUŽENJE U OKRUŽJU DOMA: Ovo je 6 detalja koje gosti baš uvijek primijete

Volite se družiti i u okružju svojeg doma organizirati vesele večere, proslave i okupljanja pa nije neobično da vam je važno da vaš dom uvijek ostavlja dobar dojam.

Budući da ponekad jednostavno nemamo mnogo vremena da svoj dom zaista dovedemo u vrhunsko stanje, prije nego prvi gosti pozvone na naša vrata korisno je znati koje će stvari vaši posjetitelji odmah primijetiti kada dođu u posjet. Već smo pisali o tome što možete učiniti ako imate tek sat vremena na raspolaganju da pripremite svoj dom za prijateljsku “inspekciju”, a danas smo za vas izdvojili još nekoliko korisnih savjeta kojima možete svojim gostima pružiti ugodan boravak u vašem domu!

Vaši će gosti primijetiti…

gosti-dom (1)

… miris vašeg doma.

Uređenje i dekoracije nisu prva stvar koju ljudi primijete kada uđu u neki prostor. Vjerovali ili ne, miris vašeg doma prvi je čimbenik koji stvara dobar dojam! Svojim osjetom mirisa dobivamo mnogo važnih informacija, on nas može podsjetiti na neke stare događaje, osobe ili situacije, upozoriti nas na opasnost ili ukazati na nešto privlačno u našoj blizini. Stoga ne iznenađuje da je upravo miris važan element u doživljavanju svijeta i prostora u kojima boravimo. I dok mi koji svakodnevno živimo u svom domu često više ni ne osjetimo njegov specifičan miris, naši će ga gosti odmah registrirati. Ako se brinete zbog mirisa sinoćnje večere ili pak smrdljivih cipela u hodniku, prozračite prije nego vaši gosti dođu i zapalite mirisne svijeće! One vas mogu spasiti u trenutku kada se ne stignete baciti na temeljito čišćenje.

gosti-dom (2)

… dobro opremljen bar.

Nakon što pozdravimo svoje goste, prva stvar koju gotovo bez iznimke ponudimo jest piće. Dobro se pripremite i opskrbite različitim pićima i sokovima kako biste mogli ispuniti želje svojih gostiju te se pobrinite da imate dovoljno čistih čaša na raspolaganju.

gosti-dom (3)

… svježe cvijeće.

Neovisno o prigodi i povodu druženja, svježe cvijeće jedina je dekoracija koja zaista uvijek pali. Rascvjetala lončanica ili, pak, lijep buketić u vazi učinit će da se vaš dom doima promišljenim i uređenim bez mnogo truda.

gosti-dom (4)

… manjak nereda.

Čak i ako nemate dovoljno vremena za dubinsko čišćenje, uvijek se možete pobrinuti da vam površine budu čiste i uredne. Dobar je trik imati na raspolaganju ukrasne kutije s poklopcima u koje možete brzinski smjestiti zalutale sitnice, daljinske upravljače, poštu, ključeve i sve druge stvari koje se čine malima, ali zajedno stvaranju nered. Vaši će se gosti osjećati puno opuštenije u pročišćenom i organiziranom prostoru bez mnogo distrakcija.

gosti-dom (5)

… urednu kupaonicu.

Prije nego što vaši gosti dođu, provjerite stanje svoje kupaonice. Pobrinite se da ne bude zalutalih vlasi na kupaonskim površinama, nadopunite toaletni papir i pripremite čiste ručnike za brisanje ruku, a o čistoći školjke i umivaonika da ni ne govorimo! Zapalite svijeću za ekstra mirisni efekt.

gosti-dom (6)

… organizirano predsoblje.

Predsoblje je prvo i zadnje mjesto u vašem domu koje će vaši gosti vidjeti i gdje će ostaviti svoje kapute i jakne. Pročistite vješalice, pospremite suvišne kapute i oslobodite mjesta za odjeću vaših gostiju. Ako ne volite da vam se po stanu ili kući hoda u cipelama, pripremite šlape i mjesto gdje vaši gosti mogu sjesti dok skidaju i obuvaju cipele.

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: