08/08/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Dom kao pozornica – Maria Lladó

Na prvi pogled teško je odabrati gdje prvo pogledati u ovom blistavom španjolskom stanu: od stolaca do širokog raspona umjetničkih djela ili skulptura izloženih na neon ružičastom postolju. Izvanredna scena je remekdjelo dizajnerice Maria Lladó iz Barcelone, čiji ljubitelji su Giorgio Armani (ona je osmislila njegov Madridski salon) i Woody Allen koji je iskoristio njene interijere u filmu Vicky Cristina Barcelona.

Dok neki izbjegavaju bijelu, Lladó ne samo da ju prihvaća, nego ju tjera dalje, nižući bijele zidove s bijelo obojanim drvenim podovima i sablasnim bijelim zavjesama, čemu pridodaje rasvjetu dostojnu muzeja, dizajniranu tako da baca naglasak na djela, kao što je florescentno-ružičasti, goli Black April Engleskog slikara Philipa Jonesa koji dominira dnevnim boravkom.

 

Umjetnička djela su neminovno glavni igrač u shemi, no titulu bi im lako moglo preuzeti mnoštvo sjedećih opcija koje se nalaze u stanu – Gustavijanski dvosjed, divan cvjetni otoman iz sedamdestih, okretni stolac u Warren Platner stilu, pozlaćeno prijestolje Louisa XV… da spomenemo samo neke. Svaka zvijezda dizajna pozicionirana je s opipljivom namjerom, kao da je riječ “talent” napisana na njoj.

Za kompletan izgled Lladó uključuje kazališne detalje: točkaste creno-bijele keramičke pločice u kupaonici, ogromno rustikalno uokvireno ogledalo u dnevnoj sobi te drugi detalji posloženi kroz dizajn. Vrhunac svega – retro vintage neonski znak ljekarne u spavaćoj sobi, nasuprot neočekivano formalnom kristalnom lusteru.

 

Izvor: uredjenje-doma.com

Vaš komentar na članak: