14/11/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Dekoriranje zidova na kreativan način

Zidove svoga doma zaista možete dekorirati na razne načine, vrlo lako i sami, a mi ćemo vam pokazati kako to učiniti na kreativan način.

1. Police

Police s knjigama, fotografijama i raznim sitnicama klasičan su i praktičan način dekoriranja zidova. Danas postoji široki izbor polica raznih materijala, oblika, veličina i cijena, a neke možete izraditi i sami. Pričvrstite li skateboard na zid dječje sobe, dobit ćete vrlo efektnu i zanimljivu policu.

Također možete bojama za zid ili akrilnim bojama na zidu naslikati stablo. Nakon sušenja, na grane stabla pričvrstite police te izložite svoje omiljene fotografije ili dekorativne predmete.

2. Zemljopisne karte

Jako nam se sviđa trend vješanja zemljopisnih karata na zid. Možete jednostavno izvjesiti veću zemljopisnu kartu pričvršćenu na letvice na zid pomoću špage, ili pak manje fragmente karata isprintati sami te ih uokviriti i objesiti na zid slažući pritom zgodne kompozicije pomoću okvira.

3. Krletke

Vintage krletke za ptice na zidu izgledaju zaista posebno. Jednostavno ih obojite i objesite na zid ili pak prerežite napola i uokvirite na zidu. Bit će još ljepše ako u njih stavite male lončanice s raznim biljem, fotografije ili dr.

Pošto je ovakve krletke dosta teško naći, možete ih sami naslikati na zidu ili se poslužiti već gotovim naljepnicama.

4. Prešane biljke

Iskoristite herbarij kojega lako možete izraditi sami te najbolje primjerke uokvirite. Za herbarij su vam potrebne biljke s cvjetovima ili bez njih ili pak samo lišće. U prirodi ih odrežite škarama ili nožićem kako bi izgledale urednije te ih ponesite kući (pripazite na zaštićene biljke!). Lijepo ih posložite između nekoliko slojeva novina i odložite u knjige te ih dodatno opteretite težim knjigama. Svakih nekoliko dana zamijenite novine kako se ne bi razvila plijesan. Nakon 3-4 tjedna biljke su suhe i spremne za okvir. Oprezno ih pričvrstite na papir ljepilom i uokvirite.

5. Tapete

Tapete su se vratile u velikom stilu i možete ih nabaviti u raznim uzorcima. No, s tapetama valja biti umjeren – neka se nalaze samo na jednom zidu prostorije, primjerice na zidu na koji je naslonjen naslonjač u dnevnoj sobi. Ovo pravilo posebno vrijedi za tapete jakih boja i geometrijskih uzoraka. Tapete djeluju vrlo efektno, a vašem će domu dati divan retro/vintage izgled.

6. Fotografije

Umjesto klasičnog stavljanja fotografija u okvire, svoje fotografije možete izložiti na način da napnete na zid špagu ili traku te na nju objesite fotografije pomoću kvačica za rublje. Jednostavno, a opet zanimljivo i drugačije!

7. Platno

U okvirima ili na zidu ne trebaju uvijek biti slike – pronađite svoje omiljene platnene materijale zanimljivog uzorka te ih napnite na slikarsko platno i pričvrstite klamericom ili ih uokvirite.

8. Uključite i djecu u izradu dekoracija…

…bit će im drago pomoći, a pritom će razvijati kreativnost.

U galeriji vam donosimo još poneke kreativne ideje. Zabavite se i uživajte u izradi vlastitih unikatnih dekoracija!

Izvor: uredjenje-doma.com

Vaš komentar na članak: