BEZ GLASNIH KOMŠIJA: Izolacija stambenog prostora kamenom vunom

Izolacija stambenog prostora kamenom vunom, pored toga što podrazumijeva stvaranje i održavanje optimalne unutrašnje temperature, obezbjeđuje i dodatnu zvučnu izolaciju.

akusticne-ploce-knauf-izolacija-3-cm-726x400

Saobraćajna buka, glasan govor u komšiluku, ili muzički uređaji, su ono na šta stanari prvo obrate pažnju ukoliko stan nije adekvatno izolovan. Ovakva vrsta buke međutim ne mora da bude prepreka za udobno stanovanje.

U zaštiti stanova od buke mogu se primijeniti najnovija rješenja od kamene vune proizvođača Knauf Insulation. Zaštitne pregrade postavljaju se na zidove i podove stanova.

Postavljanje na zidove između dva stana vrši se tako što se kamena vuna Knauf Insulation FKD-S debljine 3 cm lijepi na giter blok. Ploče se zatim pričvršćuju tiplovima, a nakon toga se nanosi ljepak Knauf Klebelspachtel M u dva sloja, u koji se utapa PVC mrežica. Ukupna debljina tog sloja je oko 5 mm. Završna obrada zida je gletovanje i bojenje, kao i kod drugih tipova zidova.

akusticne-ploce-knauf-izolacija-3-cm-2-630x422

Bez glasnih komšija

Izolaciona svojstva pregradnog zida od kamene vune su značajna. Ne samo što spriječava prodor buke, već i neutrališe zvuk koji nastaje uslijed rada kućnih aparata, pomjeranja namještaja, pada predmeta na pod ali i glasnih komšija. Na osnovu analize proizvođača, poznato je da ovakva vrsta izolacije, zahvaljujući gustoj, vlaknastoj strukturi materijala, može smanjiti prenos buke za više od 50 dB.

Vodeći računa o tome da su kvalitet i funkcionalnost stanova podjednako značajni, kao i lokacija, Finvest u toku gradnje koristi visokokvalitetnu termoizolaciju, što je potvrđeno kroz energetski pasoš za objekat.

Izvor: gradnja.rs

Vaš komentar na članak: