Arhitektonsko čudo Skandinavije – most koji se pretvara u podvodni tunel

Dansku prijestolnicu Kopenhagen i švedski grad Malme povezuje jedinstven put. Osam kilometara dug most Oresund nastavlja se u podvodni tunel, i to na vještačkom ostrvu u sred moreuza.

Arhitektonsko čudo Skandinavije most koji prelazi u podvodni tunel 665

Oresund most je najduži kombinovani most u Evropi. Na gornjem dijelu nalazi se put sa četiri trake za motorna vozila, dok se na donjem nalazi pruga. Iznad kanala Flinte uzdižu se dva pilona visine 204 metra, dok je sam most visok 57 metara. Projektovao ga je danski arhitekta Džordž K.S. Rotne ispred kompanije “COWI”, a otvoren je 2000. godine.

Arhitektonsko čudo Skandinavije most koji prelazi u podvodni tunel (1)

Most se proteže od Malmea sve do vještačkog ostrva Peberholm (ostrvo Biber), smještenog na sredini moreuza. Ostrvo je napravljeno od materijala iskopanog sa morskog dna tokom gradnje mosta. Količina materijala, kao i plitko dno zbog blizine prirodnog ostrva Saltholm (ostrvo So), omogućili su da dužina ostrva bude čak četiri kilometra.

Arhitektonsko čudo Skandinavije most koji prelazi u podvodni tunel 4

Glavni razlog za pravljenje ovog neobičnog ostrva je izgradnja tunela “Drogden” kojim se put nastavlja do Kopenhagena. Veliki most preko cijele površine vode predstavljao bi problem za vazdušnu zonu oko aerodroma “Kastrup”, a osim toga, tunel je omogućio i da ostatkom moreuza prolaze veći brodovi.

Arhitektonsko čudo Skandinavije most koji prelazi u podvodni tunel

Tunel je ukupne dužine četiri kilometra, a tri i po kilometra tunela nalazi se ispod površine mora. Sastoji se iz čak pet manjih tunela, od kojih su četiri su namjenjena drumskom i železničkom saobraćaju, dok je peti za evakuaciju.

Arhitektonsko čudo Skandinavije most koji prelazi u podvodni tunel (7)

Oresund most i pripadajuće strukture koštali su rekordnih 30 milijardi danskih kruna ili oko 5,7 milijardi dolara, što je u to vrijeme iznosilo oko 4,5 milijardi eura. Kako bi se investicija isplatila do 2035. godine, karta u jednom pravcu za automobil košta 37 eura.

Prilikom gradnje mosta i tunela, velika pažnja posvećena je ekologiji. Upravo zato, most nije izgrađen na prirodnom ostrvu Saltholm, već su danski i švedski političari odlučili da južno od njega izgrade vještačko.

Arhitektonsko čudo Skandinavije most koji prelazi u podvodni tunel (4)

Peberholm se smatra biološkim eksperimentom i zaštićeno je strogim zakonima. Biolozima je svega jednom godišnje dozvoljeno da posjete zonu ostrva van autoputa. Kao što je i predviđeno, ostrvo je naseljeno florom i faunom bez ikakvog ljudskog uticaja. Na njemu je pronašlo stanište čak 500 različitih vrsta biljaka, 12 vrsta ptica i 20 vrsta paukova.

Izvor: kucastil.rs

Ocijenite fotografiju i dodajte Vaš komentar

Arhitektonsko čudo Skandinavije – most koji se pretvara u podvodni tunel Trenutna ocjena: 9.27/10 | Glasova: 30

* Ocjene se ažuriraju svaka 24 sata!

Komentari: