7 PRINCIPA KOJI GARANTUJU IZOBILJE! Ako poštujete OVE smjernice NOVAC će vam ‘PADATI S NEBA’!

Novac nam je svima potreban za kvalitetniji život, mada ga vrlo često ne znamo cijeniti i odbijamo ga negativnom energijom. U vrijeme materijalne krize sve je više ljudi koji prema novcu imaju kontroverzan ili negativan stav. Istovremeno ga žele i smatraju neophodnim, ali s druge strane smatraju da novac kvari ljude.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

U osnovi ovog uvjerenja vrlo se često krije i razlog što mnogi nemaju onoliko novca koliko im je potrebno, prenosi “Lisa.rs”. U nastavku slijedi nekoliko važnih načela iz knjige “Energija novca – Reiki izobilja” koju je napisala Margarita Milenković, poznati reiki master učitelj:

1. Princip želje

Važno je znati za što vam je novac potreban. Potrebno je odrediti koliko novca vam je potrebno na mjesečnom ili godišnjem nivou, i u vezi s tim poželjno je da jasno zamislite kako bi izgledao vaš život u izobilju.

2. Princip cilja

Potrebno je odrediti svoje materijalne ciljeve čije je postizanje uslovljeno novcem. Istovremeno je potrebno da budete svjesni i svojih dubljih ciljeva koji se tiču sopstvenog postojanja i smisla života.

Ne smijete dopustiti da vam materijalni ciljevi budu prvenstveni, već je važno da svoje ciljeve birate u skladu s potrebama svoje duše, a ne ega.

3. Princip odluke

Budite odlučni u svojoj namjeri da osjetite život u bogatstvu, jer je to najznačajniji korak koji mora napraviti svako ko želi stupiti na stazu materijalnog blagostanja.

4. Princip misli

Jedan od osnovnih principa je da u svoj život privlačite ono o čemu najviše razmišljate. Ako imate strah od siromaštva, to znači da kod vas dominiraju misli o tome kako nećete imati novca, pa će vam se upravo to i dogoditi. S druge strane, ako vjerujete da ćete imati onoliko novca koliko vam je potrebno da zadovoljite sve svoje potrebe koje novac može da podmiri, onda ćete ga sigurno i privući u svoj život.

5. Princip osjećaja

Isto kao što privlačite ono što mislite, tako privlačite i ono što osjećate. Ako u vama dominiraju pozitivne emocije, dobre vibracije i osjećaj radosti i sreće, nema sumnje da ćete u svoj život privlačiti sve ono što vam je potrebno.

6. Princip unaprijeđenja vlastitih sposobnosti

Koliko god da je bitno što mislite i osjećate, nećete mnogo postići ako izostaje posljednji korak – akcija. Zato je važno da ulažete u sebe i razvoj vlastitih vještina, talenata i potencijala, kao i biti dovoljno kreativni pronaći nove načine za zaradu.

7. Princip zahvalnosti

Zahvalnost je jedan od univerzalnih principa kojim privlačimo još više dobrog u svoj život. Uvijek budite zahvalni za sve što imate, ali i za ono što nemate, jer je i to u skladu s onim što vi jeste.

Baš zato umjesto da se žalite na to što nemate dovoljno novca, podsjetite se da ga ipak imate u određenoj mjeri i budite za to zahvalni. Gledajte kako će se vaša finansijska situacija popravljati od trenutka kada se umjesto na ono što nemate, usredsredite na ono što imate.

Izvor: lisa.rs

Vaš komentar na članak: