5 stvari koje nikada ne trebate držati u kupatilu

Osim ako ne želite da ih u potpunosti uništite.

Šminka

sminka-kupatilo-1024x671

Kao opšte pravilo, šminku treba čuvati na sobnoj temperaturi. Upravo zbog toga temperatura u kupatilu, koja se stalno mijenja (postaje viša prilikom tuširanja i niža kada se kupatilo ne koristi) nije idealna za čuvanje omiljenih komada za uljepšavanje.

Lijekovi

lijekovi

Ukoliko ih držite u kupatilu, krajnje je vrijeme da ih premjestite na drugo mjesto. Zašto? Zbog vlage u kupatilu, lijekovi mogu da izgube svoju efikasnost i upravo zbog toga je potrebno da ih čuvate na suvom i hladnom mjestu (na temperaturi između dvadeset i dvadeset i pet stepeni).

Nakit

nakit

Možda i imate običaj da omiljeni prsten ili ogrlicu stavite odmah nakon što izađete iz tuša, ali nakit ipak nemojte ostavljati u kupatilu kada ga ne nosite. Zašto? Vlažno okruženje će ubrzati proces oksidacije usljed čega može doći do promjene boje na nakitu.

Lak za nokte

lak

Ukoliko želite da produžite životni vijek laka, nikada ga nemojte ostavljati u kupatilu gdje se temperatura konstantno mijenja. Umjesto toga, čuvajte lak na sobnoj temperaturi (a to znači da ga ne trebate čuvati ni u frižideru).

Britvice

britvica

Nemojte ih upropastiti i prije nego što ste ih iskoristili: sve ekstra britvice držite na bilo kojem drugom mjestu osim u kupatilu, jer zbog pare i vlage one mogu postati manje oštre čak iako ih niste upotrebljavali. (Sušenje britvice koju trenutno koristite, nakon upotrebe, svakako je dobra ideja, jer joj na taj način možete produžiti životni vijek).

Izvor: minimagazin.info

Vaš komentar na članak: