03/12/2016 | Namještaj | Komentari

Ugaona garnitura iz svih uglova: Zašto je toliko popularna da treba da je ima SVAKA DNEVNA SOBA

Već danima prolazite pored iste prodavnice namještaja, a iz izloga vam se ‘smiješi’ savršena ugaona garnitura. U toku je preuređivanje stana pa ste riješili da promjenite i dotrajali namještaj, ali nikako da definitivno odlučite da li da kupite tu ugaonu garnituru ili ne.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Tako je lijepa, odlično bi ispratila novi izgled stana koji ste osmislili, ali nekako i dalje “vagate“. Zašto bi odgovor na vašu dilemu trebalo da bude „DA“?

Praktična je…

Ugaona garnitura je nešto poput 2 u 1. Sa njom ne dobijate samo lijep komad namještaja koji će oplemeniti izgled vaše dnevne sobe, već vam lako može poslužiti i kao zamjena za krevet u spavaćoj sobi, naročito ukoliko živite sami ili živite u manjem stanju ili potkrovlju. Preko dana ona je idiličan kutak za druženje, čitanje knjiga ili novina, ispijanje kafa i trač partije, dok uveče predstavlja vašu oazu za odmor i uživanje u samoći. Bilo da u svojoj ugaonoj garnituri uživate sami ili sa društvom, ona će sve svoje čari podijeliti sa svakim od vas.

Štedi prostor…

Umjesto što ćete svoju sobu „ugušiti“ sa trosjedom, dvosjedom i nekoliko fotelja, jednostavno odaberite ugaonu garnituru koja u sebi „sadrži“ sve ove komade namještaja. Imaćate dovoljno mjesta da smestite svakog svog gosta, a uštedićete veliki prostor koji možete iskoristiti za druge korisne stvari poput polica sa knjigama, stočića ili, prosto, „višak“ prostora ostavite tako, da bude prazan. Ovo naročito važi za one koji vole minimalizam. Osim toga, sama činjenica da ugaona garnitura štedi prostor u stanu naročito ide u prilog ljudima koji žive u malim stanovima ili potkrovljima. Jer, tamo je svaki kvadrat bitan, a pametno opremanje stana je od ključne važnosti.

Udobna je…

U odnosu na već pomenuti dotrajali namještaj, bićete oduševljeni udobnošću koju pruža ugaona garnitura. Prostrana i meka, prosto će vas mamiti da utonete u njene jastuke i poželićete da se cijelog dana na njoj izležavate i uživate. Upravo zato ugaona garnitura i jeste odličan izbor kao komad namještaja kako za dnevne aktivnosti poput druženja sa porodicom i prijateljima, tako i za one večernje, koje uključuju gledanje filmova, čitanja knjiga i, najzad, spavanja. Sa ugaonom garniturom zaista dobijate sve što vam je potrebno za prijatnu kućnu atmosferu!

Atraktivna je…

Na kraju, ne smije se zaboraviti ni sam izgled ugaone garniture koji je, priznaćete, takođe bitna stavka. Estetski momenat je ono što nas prvo veže za bilo šta, pa isti slučaj važi i kada je reč o uređenju doma i odabiru namještaja. A ugaone garniture su zaista atraktivne! Mogu biti različitog dizajna i oblika, manje ili veće, svjetlijih ili tamnijih boja, šarene ili svedene, sa većim ili manjim jastucima… Šta god da poželite i zamislite kao idealan dodatak vašem domu, ovaj komad nameštaja će to ispratiti.

Dakle, ne samo da je praktična i višenamenska, već je ugaona garnitura i dekorativna i savršeno će ukrasiti vaš dom. Vodite se njenim izgledom prilikom osmišljavanja ostatka enterijera i od svog doma ćete načiniti pravu oazu za uživanje u koju ćete se uvijek rado vraćati!

Izvor: dnevno.rs

Vaš komentar na članak: