27/10/2017 | Namještaj | Komentari

KORISNI SAVJETI: U koje komade namještaja investirati, a na kojima štedjeti?

Prilikom uređenja stana ili kuće uklopiti se u predviđeni budžet nije lako, no da ne biste vrlo brzo zažalili jer ste bacili novac na nekvalitetne stvari, dobro je znati u koje komade namještaja vrijedi uložiti više novca.

dnevna-soba

Svjetski poznati dizajneri interijera Nate Berkus i Elaine Griffin otkrili su nekoliko korisnih savjeta za sve one koji planiraju preinake u svom stanu.

U što treba investirati

Kućanski aparati

Dizajneri interijera ističu da nikad ne treba štedjeti na kućanskim aparatima poput pećnice ili hladnjaka. Radije dajte manje novca za zavjese ili rasvjetna tijela jer obično nisu jako skupi pa ih je puno lakše zamijeniti nego npr. otići i kupiti hladnjak. Osim toga, u trgovinama je dobar izbor kvalitetnog tekstila ili rasvjetnih tijela.

Kauč

Kvalitetan kauč uvijek je dobra investicija, a ako kupite dobar model, moći će vam trajati godinama. Dotrajalu presvlaku bez problema možete zamijeniti novom, savjetuju dizajneri. Prilikom kupnje pazite na izradu okvira, držača i jastuke. ‘Kvalitetan kauč može trajati i 20-ak godina. Dulje nego mnogi brakovi’, našalila se E. Griffin.

Madrac i posteljina

Budući da trećinu života provodimo u krevetu, nemojte biti škrti prilikom odabira madraca i posteljine. Neka su što kvalitetniji i svakako od prirodnih materijala.

Detalji koji imaju emotivnu vrijednost

Detalji koji daju ono nešto svakom domu vrlo su bitni, zato si slobodno dajte oduška. Ako nađete takav detalj koji vam puno znači i ima emotivnu vrijednost, kupite ga. Uvijek će vas podsjetiti na taj poseban trenutak’, savjetuje Berkus.

U što ne treba investirati

Stol

Za razliku od stolica u kojima sigurno provedete dosta vremena, stolovi zapravo nisu toliko bitni. ‘Kad postavite stolnjak i servirate posuđe i pribor za jelo, stol je potpuno u drugom planu. Uvijek ćete samo primijetiti stolice i serviran stol i to je to’, kaže Elaine Griffin.

Zavjese

Ukrasi za prozore doista ne moraju koštati pravo bogatstvo! Bez problema ih možete naručiti prema mjeri i za neku razumnu svotu.

Upečatljive boje

Nikad nemojte kupiti kauč u nekoj upečatljivoj boji poput narančaste ili npr. zelene jer će vam vrlo brzo dojaditi. Radije birajte neke neutralne nijanse.

Jastuci

Nema smisla dati veliku svotu novca za skupocjeni jastuk koji će vam ionako brzo postati nezanimljiv. Oni su potrošna roba!

Cvijeće

Ovdje zbilja možete biti štedljivi! Zgodne cvjetne aranžmane možete nabaviti po vrlo pristupačnim cijenama.

Dječji namještaj

Za dječji namještaj ne isplati se davati previše novca budući da klinci brzu rastu, a i skloni su umjetničkim egzibicijama.

Izvor: tportal.hr

Vaš komentar na članak: