Napravite unikatan namještaj od paleta – Kako iskoristiti palete u interijeru

Predstavljamo vam nekoliko načina da iskoritite drvene palete u interijeru, tako što ćete napraviti unikatan namještaj od njih.

Klub stolić

palete-u-interijeru-namjesta-1Spojite dvije palete jednu za drugu i stavite točkiće na donji dio i vaš klub stolić je gotov. Prelakirajte ga u boju koja vam odgovara.

Također, možete postaviti staklo odgovarajućih dimenzija na stol.

palete-u-interijeru-namjesta-2

Kuhinjsko ostrvo

palete-u-interijeru-namjesta-4

Kao što vidite, palete možete iskoristiti da napravite jedinstveno kuhinjsko ostrvo. Potrebno vam je 3 palete i malo boje. Isjecite palete po mjeri, spojite ih, obojite u odgovarajućoj boji i vaše kuhinjsko ostrvo je gotovo.

Krevet

palete-u-interijeru-namjesta-10

Palete možete iskoristit da napravite podnicu za krevet. Potreban vam je još udoban madrac koji će osigurati udobno spavanje.

Kutna garnitura

palete-u-interijeru-namjesta-5

Ukoliko palete poredate jednu na druge i dobro ih učvrstite šarafima, a na vrh stavite spužvu odgovarajućih dimenzija, možete napraviti jedinstvenu kutnu garnituru.

Radni stol

palete-u-interijeru-namjesta-3

Izradite simpatičan radni stol od palete tako što ćete je pričvrstiti na duge noge. Prazninu na paleti ispunite letvama s druge palete.

Police

palete-u-interijeru-namjesta-8

Paleta postavljena na zid kuhinje može poslužiti kao odlično spremište teglica sa začinima i drugih kuhinjskih potrepštinja. Također, police od paleta možete koristiti i u dnevnom boravku za knjige i male figurice.

palete-u-interijeru-namjesta-7

Vješalica za odjeću

Napravite veselu vješalicu za odjeću u raznim bojama. Pričvrstite paletu na zid, dodajte zakačke, obojite letve od palete u raznim bojama i vaša vješalica za odjeću je gotova.

palete-u-interijeru-namjesta-9

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: