Vikendica iz snova: da li je upravo ovo kuća o kojoj ste maštali? (FOTO)

Sarabet Levin i njen suprug Bil željeli su vikedicu u srcu prirode kako bi vikendom pobjegli od gradske buke i uživali u čarima prirode i toplog doma, piše Lepa & srećna.

Već 2010. godine par je kupio kuću nadomak Njujorkla na vrlo lijepom mjestu, ali je vikendica trebala da se renovira. Pogledajte kako je američka grupa arhitekata CCS ARCHITECTURE od prosječne kuće napravila vikendicu o kojoj svaka porodica mašta!

vikendica-u-sumi (1)

Par je želio jednostavnu, ali lijepu kuću za uživanje. Lokacija im je odgovarala, kao i položaj bazena i podrum, pa je renoviranje urađeno na već postavljenim temeljima, osim što je jedan dio kuće proširen. Nakon pažljivog planiranja, dizajneri su od kuće u prirodi stvorili modernu vikendicu, kombinacijom kvalitetnih materijala i detalja.

vikendica-u-sumi (2)

Kuća je spratna i raspolaže sa tri spavaće sobe, a njena veličina od 140 kvatdratnih metara predstavlja pogodan i prostran dom za porodicu.

Krov kuće je limeni, vertikalni zidovi obloženi su kedrovim drvetom, dok je spoljašnji dio kamina obložen kamenom i daje poseban pečat ovom domu. Prozori su veliki, pa predstavljaju pravu igru svjetlosti i geometrije.

vikendica-u-sumi (3)

Unutrašnjost kuće je trebalo da asocira na pokrovlje, a ovaj osvjetljeni dom raspolaže sa dva nivoa. U glavnom prostoru nalazi se kuhinja, dnevna soba, trpezarija i hodnik, dok je glavna spavaća soba na prizemlju, a gostinske na spratu. Zidovi su glatki i svi su bijele boje što čini prostor većim i udobnijim, a pod od hrastovog drveta savršeno se uklapa u enterijer.

vikendica-u-sumi (4)

Kroz prozore se pruža fantastičan pogled, ali ono što posebno oduševljava jeste kamin koji je izgrađen na temelju prethodne kuće, a plavi kamen mu daje posebnu dozu rustičnosti. Kraj u kome se kuća nalazi ostao je originalan, a čak su dizajneri obogatili njegovu ljepotu dodajući nove biljke ispred kuće.

vikendica-u-sumi (5)

Iako je poznata kuvarica, vlanica kuće nije željela veliku kuhinju, već kuhinju srednje veličine u plavoj boji, glavnoj boji njenog restorana.

vikendica-u-sumi (6)

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: