OD ŠTALE DO KUĆE ZA ŽIVOT: Kamena ljepotica po mjeri čovjeka (FOTO)

Stvaranje ravnoteže između posla i zabave, doma i putovanja, novog i starog, grada i sela prava je umjetnost, a oni koji u tome uspiju u našim su očima pravi virtuozi, poput bračnog para Hansa i Karen. Ovaj je bračni par s dvoje djece jednog dana odlučio svoj vrlo ugodan život u Nici zamijeniti životom na francuskom selu.

Kamena-kuća (1)

Bilo je to prije tri godine, a danas su više nego zadovoljni svojim novim domom koji su u vrlo kratkom vremenu gotovo u potpunosti sami obnovili i uredili. No, ono što ih je najviše privuklo veliki je vrt u kojem su oboje vidjeli veliki potencijal za obavljanje različitih djelatnosti u budućnosti.

Adaptacija štale bio je pravi izazov za par u koji su se upustili vrlo odlučno. Za veće grube radove vezane uz zidanje i rušenje angažirali su lokalnog poduzetnika, dok su se za sve ostalo sami pobrinuli. Hans je sredio instalacije i struju u kući, a Karen se prihvatila bojenja. Kako je površina kuće baš po mjeri čovjeka, ništa im u konačnici nije bilo preteško i neizvedivo.

Kamena-kuća (2)

Što se uređenja tiče, za kuhinju su koristili sjajne bijele fronte kako bi prostor izgledao otvoreno i svježe. Njihova kuhinja je veza između interijera i eksterijera, a blagovaonski su stolovi poveznica cijele priče. Manji stol koriste za doručak, a veći za neformalne al fresco večere.

Na prozorima su zadržali izvorne grilje koje su samo osvježili novom bojom, kao i većinu detalja koje su zatekli u prostoru, poput potkove iznad vrata. Obične su im zavjese poslužile za stvaranje barijere između spavaćeg dijela i ostatka kuće, a pridonijele su prozračnom izgledu prostora. Sobe za svoje dvije kćeri smjestili su na polukatu stambenog prostora, a planiraju i gradnju pansiona u vrtu u budućnosti.

Kamena-kuća (3)

Ono što je privuklo par da kupe zapuštenu staru štalu bila je želja za stalnim stvaranjem, kreiranjem i improvizacijom, a mi im se zaista divimo i želimo puno uspjeha i sreće u nadolazećim godinama.

Foto: decoholic

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: