Od nedovršene kuće do najljepšeg doma: 10 ideja za adaptaciju, fasadu i dogradnju na kući (FOTO)

Nedovršena kuća bez fasade od sada je prošlost, jer uz praktične i povoljne ideje uspjećete da završite svoj porodičnii dom iz snova!

Adaptacija kuće (8)

Mnoge kuće u Srbiji i regionu su nedovršene, a ove ideje će poslužiti kao najljepša inspiracija za izgradnju porodičnog doma, piše Lepa & srećna.

Od stare porodične kuće koju ste naslijedili možete uz malo mašte i super ideja napraviti moderan dom. Naknadno urađene badže ili prostor pod kosinama krova daje kući potpuno novi sjaj. Na staroj kući možete ukloniti krov i sazidati dvije dodatne prostorije koje će potpuno izmjeniti izgled doma.

Dozidana terasa takođe je savršen način da uljepšate kuću i omogućite uživanje ukućanima, a sa pravilnom kombinacijom materijala takva adaptacija neće puno koštati.

Adaptacija kuće (11)

Spajanjem pomoćnog objekta sa kućom uz podršku potpotnog zida stvoriće potpuno nov i funkcionalan dom. Ukoliko imate previše prostora u prizemlju, onda je zastakleni dio ili trijem idealna adaptacija.

Ako je kuća završena, možete joj promijeniti izgled dodavanjem potpornih stubova i zidane nadstrešice. Bijele fasade su uvijek pun pogodak, ali ako želite nešto drugačije onda kombinujte tamne i svijetle nijanse, a za potpuni efekat dodajte dijelove od kamena ili kulira.

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: