OAZA ZA ODMOR: Danijela Dvornik otvorila vrata svog doma u Sutivanu (FOTO)

Sutivan, ili kako ga njegovi mještani zovu Stivan, smjestio se na sjeverozapadnom dijelu otoku Brača od Splita udaljenog svega 13 kilometara. Građevine Sutivana datiraju još iz doba Dioklecijana. I dok je rimski car Dioklecijan gradio palaču u Splitu, jedan od njegovih dostojanstvenika izgradio je svoju u Sutivanu ispod današnjih Kavanjinovih dvora.

danijela-dvornik (1)

Mjesto je dobilo ime po crkvici Sv. Ivana Krstitelja koja je sagrađena na temeljima starokršćanske bazilike iz 6. st. Renesansne palače, ljetnikovci u baroknom stilu uz tipične dalmatinske kamene kuće čine vizuru ovog mjesta neodoljivom. Sutivan je poznat po svojoj gostoljubivosti i brojnim šljunčanim plažama na kojima mnogi pronalaze mir opuštajući se uz mirise Mediterana i uživajući u kristalno čistom moru.

Brojne uređene staze koje vode kroz drevne maslinike i vinograde pružaju ugođaj u kojem su mnogi pronašli svoju oazu za odmor.

danijela-dvornik (3)

Ondje je Danijela Dvornik sa svojom familijom, Dinom i Ellom proživjela brojne nezaboravne godine, na istom mjestu i dalje pronalazi spokoj, užitak, a tome svjedoči i interijer sutivanske kuće, kao i njezin dvor.

danijela-dvornik (4)

U moru bijelih prostora opremljenih u Ikei, kuća Dvornikovih u Sutivanu pravo je osvježenje koje svjedoči o životu svih generacija u njoj, a zahvaljujući Danijelinim uvijek uspješnim “ugođajnim” intervencijama, uistinu se doima pravim toplim domom.

danijela-dvornik (5)

danijela-dvornik (6)

Svjedoče tome i oduševljene reakcije Danijelinih pratiteljica, koje su posljednju objavljenu fotografiju ispratile komentarima: “Divna atmosfera”, “Predivno, svaka vam čast…”

danijela-dvornik (7)

I sama Danijela na ovu je temu ustvrdila: “Volim Sutivan, svoju kućicu, svoju terasu….i moj . Žrtvovala bi skupe cipele za komad namještaja bez razmišljanja, jer nema veće sreće od ugodnosti vlastitog doma. Moj dom, to sam ja! Ne treba biti veliko, ali treba imati dušu, i slatkoću…”

danijela-dvornik (8)

“Dobro jutro, ekipa…. Idem u grad… Supetar. Kiša je pa sam si dala truda da se našminkam, ovo je možda 3 put u cijeloj ljetnoj sezoni…” – obavijestila je svoje brojne pratitelje Danijela Dvornik, koja se još ne može odlijepiti od svoje oaze i svog osobnog raja, kuće u Sutivanu.

danijela-dvornik (9)

danijela-dvornik (10)

danijela-dvornik (11)

Foto: Instagram

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Vaš komentar na članak: