Domovi slavnih: kuća i bašta ‘Domaćice sa Bosfora’ Džejde Duvendži (FOTO+VIDEO)

Za tursku glumicu Džejdu Duvendži, Benu iz ’1001 noći’ i Elif Uzun iz ‘Domaćica sa Bosfora’, tri stvari čine dom.

dzejda-duvenci-naslovna

Glumica je uvjerena da bez porodičnih fotografija, muzičkog kutka i velike biblioteke, kuća nema dušu. “Jedino kada je ispunite ovim stvarima, ona svojim žiteljima može postati mirna luka, voljeni dom”, poručuje glumica.

Zarad toga, ona je svoju kuću ispunila figurama i figuricama anđela, a ispred vrata okačila čuvene perle protiv uroka u obliku plavog oka.

Kuću je opremila tako da se djeca njenih rođaka i prijatelja, kad joj dođu u goste, kreću slobodno a da niko ne strahuje da će se nešto razbiti i oštetiti.

“U svojoj kući ne želim da slušam ono čuveno – aman, pazi”, otkriva ljepotica svijetlozelenih očiju i vatrenocrvene kose.

dzejda-duvenci (1)

U prelijepoj vili od 450 kvadrata u prizemlju se nalazi velika radna soba u kojoj je predviđen i dio za igru petogodišnje Melise. Prerano rođena djevojčica pretrpela je krvarenje na mozgu i ima problema sa motorikom, ali se mama lavovski bori da je osposobi za samostalan život. U nivou bašte smještena je trpezarija sa otvorenom kuhinjom i salon u bijelim i tirkiznim tonovima. “Odabrala sam tirkiznu, jer me podsjeća na more i ljeto, a to me opušta”, kaže Džejda.

dzejda-duvenci (2)

U produžetku je bašta u kojoj ukućani često uživaju u hladovini ali i opojnim mirisima kad njihova velika lipa procveta. Otuda se, valjda, u kući popularne glumice najviše kupuju svijeće.

dzejda-duvenci (3)

“Uveče u bašti upalimo svijeće i petrolejke koje smo nabavili u Antepu. Tako u trenu naša bašta postane sasvim drugačija, pravo mjesto za uživanje”, otkriva onu umjetničku i romantičnu stranu.

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: