30/12/2018 | Korisni savjeti | Komentari

Stvari koje držimo u kupatilu, a nikako im tu nije mjesto

Postoje veoma velike šanse da vam nikada nije palo na pamet kako topla i vlažna kupatila utiču na stvari koje se nalaze u njima. To je samo jedan od razloga zbog kojih bi bilo poželjno da pronađete novi dom za vašu šminku, nakit, peškire i još mnogo toga.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Sapun

Ukoliko želite da pojednostavite čišćenje ove prostorije, koristite tečni sapun sa pumpicom kako biste izbjegli čišćenje lavaboa, spremnika u koji odlažete sapun, ali i poda, svakih par dana.

lijekovi

Lijekovi

Kupatilo definitivno nije mjesto na kojem treba da držite ljekove, uzimajući u obzir promjene temperature koje se u njemu dešavaju svakodveno, a samim tim i stvaranje vlage. Ljekove je najbolje čuvati na sobnoj temperaturi.

Nakit

Vlažno okruženje u kupatilu ubrzava proces oksidacije nakita i može uticati na njegovu promjenu boje (nakit može da potamni).

nakit

Šminka

Bez obzira koju vrstu šminke koristite, ona bi trebalo da se čuva na sobnoj temperaturi – dakle, nikako u kupatilu.

Parfem

Isto važi i za parfeme. Zašto? Zato što vlaga i toplota ubrzavaju proces oksidacije te mogu uzrokovati promjene mirisa parfema.

parfemi

Posteljina

S obzirom na to da je kupatilo vlažno okruženje, u njemu može doći do razvoja plijesni. Upravo zbog toga je poželjno da posteljinu i peškire držite u drugoj prostoriji.

Lak za nokte

Iako sve te prekrasne boje u bočicama imaju životni vijek i do dvije godine, ako ih držite u kupatilu, gdje svakodnevno dolazi do promjene temperature, to onda neće biti slučaj. Umjesto toga, držite ih na sobnoj temperaturi.

lakovi

Britvice

Britvice koje trenutno korisite možete držati u kupatilu (pretpostavimo da ih držite u tušu). Ipak, one koje još niste koristili čuvajte na drugom mjestu. Zašto? Zato što zbog pare i vlage u kupatilu one mogu postati tupe, a da ih niste ni koristili.

Izvor: minimagazin.info

Vaš komentar na članak: