22/10/2013 | Korisni savjeti | Komentari

SAVJETI – Kako i gdje koristiti crvenu boju u domu

Crvena boja u interijeru se uvijek ističe. Zbog toga morate paziti na nekoliko stvari prilikom korištenja crvene boje u interijeru.

Kuhinja je idealno mjesto za crvenu

crvena-boja-u-domu-1Kuhinje su obično ispunjene elementima od nehrđajućeg čelika i neutralnih boja. Zato crvena boja može biti idealno rješenje.

Elegantne nijanse vina

crvena-boja-u-domu-2Za elegantan, luksuzan osjećaj koristite nijanse vina. To je sjajna boja za trpezariju, kao što možete vidjeti na slici. Također, možete je uklopiti u rustikalni dekor jer se uklada dobro sa zemljanim tonovima kao što su žuta i narančasta.

Crveni ukrasi

crvena-boja-u-domu-3Ukrasi su tu da dodate finalne detalje prilikom uređenja sobe. Prilikom korištenja ukrasa morate paziti na kombinaciju boja. Crvena dobro funkcionira sa crno-bijelom kombinacijom.

Svijetli naglašeni zidovi

crvena-boja-u-domu-4Crvena je idealna boja za naglašavanje zidova. Obojite zid u crveno-naračastom tonu za lijep poticaj u dekoru. Funkcionira sa modernim kao i tradicionalnim dizajnom.

Crveni namještaj: Da ili ne?

crvena-boja-u-domu-5Crveni namještaj se može koristiti u sobi. Ako osjećate da nije dugoročno rješenje da koristite svijetlije tonove, onda izaberite smeđu koja ima crveni naglasak.

crvena-boja-u-domu-6Ako se odlučite za crveni namještaj, kao što su stol i stolice, onda morate paziti da ostatak sobe bude neutralan. Također, možete dodati i nekoliko žutih elemenata, koji se savršeno uklapaju s crvenom.

Manje je više

crvena-boja-u-domu-7Ako ćete koristiti crveni namještaj, onda koristite samo dio u crvenoj boji, a ne kompletan namještaj. Koristite jedan ili dva komada koji privlače poglede.

Odaberite namještaj ILI zidove – ne oboje!

crvena-boja-u-domu-8Ako ste super strastveni ljubitelj crvene boje – onda je koristite na zidovima. Međutim, pobrinite se da ostatak sobe ostane neutralan.

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: