10/01/2018 | Korisni savjeti | Komentari

NAJPRLJAVIJE U KUĆI: Ove stvari su LEGLO BAKTERIJA, a ne čistimo ih NIKAD

Bez obzira da li čistite stan detaljno jednom nedeljno ili jednom mjesečno, vjerujemo kako pokušavate da čišćenje obavite što preciznije i bolje kako bi što duže uživali u rezultatima svog rada. Ipak, događa se da svi mi zaboravimo na neke dijelove stana, a mi vam donosimo listu najzanemarivanijih dijelova enterijera.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Daljinski upravljač

Površina daljinskog upravljača sadrži na sebi najviše bakterija i bacila u modernom domu. Pa se samo sjetite te informacije kada sljedeći put prigrizete nešto ispred televizora dok nehajno mijenjate kanale na upravljaču.

Prekidači za svjetlo

Da, jedan od najprljavijih dijelova stana su prekidači za svjetlo u našim prostorijama, a rijetko kada se setimo da ih očistimo. Stoga, jednom nedeljno dezinfekciono sredstvo i krpu u ruke i mirni ste!

Zid iza kante za smeće

Kada smeće padne pored kante, operete pod, ali kada sitne čestice odlete na zid? Mrlje i sitni komadi smeća na zidu neka ne budu ukras vaše kuhinje.

Unutrašnjost kante za smeće

Naravno da ne treba da perete kantu svaki put kada bacite kesu sa smećem, ali jednom nedeljno neka vam uđe u naviku da je isperete dobro sa dezinfekcionim sredstvom i vrućom vodom.

Češljevi i četke za kosu

Prosječno vrijeme trajanja četki i češljeva za kosu jeste od jedne do tri godine. Kako biste osigurali čist pribor, ručno uklonite ostatke kose nakon svakog korištenja, a jednom mjesečno isperite četke i češljeve sa blagim šamponom i ostavite da se osuše preko noći.

Veš mašina

Iako je stalno u upotrebi s deterdžentom i vodom, veš mašina takođe zahtjeva zasebno pranje. Najbolji i najjednostavniji način je podesiti na program sa najtoplijom vodom i umjesto deterdženta upotrebiti vinsko sirće koje će ukloniti kamenac.

Sijalice

Tokom čišćenja ćemo zasigurno preći krpom preko lampi i lustera, ali zapostavljamo same sijalice. Skupljanjem prašine dolazi do veće mogućnosti zapaljenja, pa svakako nemojte ignorisati čišćenje lampica.

Izvor: 100posto.hr

Vaš komentar na članak: