02/01/2018 | Korisni savjeti | Komentari

Kako zvučno izolovati unutrašnji zid

Ukoliko želite da zvučno izolujete sobu ili se zaštitite od komšijske buke, rješenje je postavljane gipsanog zida sa specijalnom ispunom koja apsorbije zvuk.

izolacija

Staklena mineralna vuna TI 140 Decibel namjenjena je unutrašnjim zidovima odnosno, kao ispuna koja apsorbuje zvuk u pregradnim gipsanim zidovima. Ovaj materijal, izrađen od mineralne vune kompanije Knauf Insulation, pakuje se u rolne, lako se rukuje sa njim, nema miris i, što je najbitnije, vezivno sredstvo koje daje izolacionoj vuni prirodnu braon boju je izrađena od organskih materijala, bez formaldehida.

Širina zvučne ispune od 6,25 cm ispunjava visoke akustične zahtjeve kada su u pitanju suvomontažne konstrukcija sa gips-kartonskim pločama. Ukoliko se materijal upotrebljava u konstrukcijama sa različitim režimima grijanja, treba postaviti parnu branu sa toplije strane izolacionog materijala ka strani koja je okrenuta prema grijanom prostoru da bi se spriječilo prodiranje unutrašnje vlage u materijal. Na slici vidi se presjek gipsanog zida sa ispunom od Knauf Insulation minaralne vune.

zvucna-izolacija-zida

Staklena mineralna vuna TI 140 Decibel debljine 12 cm se može upotrijebiti kod kosih krovova kao izolacioni materijal koji se postavlja između rogova krovne konstrukcije sa standardnim zahtjevima u pogledu toplotne zaštite. Sa spoljašnje strane, preko rogova, postavlja se paropropusna-vodonepropusna folija koja sprječava prodiranje moguićh atmosferalija i da bi se omogućilo eliminisanje eventualno nastalog kondenzata. Sa unutrašnje strane postavlja se parna brana koja sprječava prodiranje unutrašnje vlage u izolacioni materijal.

Izvor: gradnja.rs

Vaš komentar na članak: