10/08/2017 | Korisni savjeti | Komentari

Kada ribanje ne pomaže: Kako da uklonite žute fleke na bijeloj tehnici

Nema ništa ružnije nego kada bijela tehnika postane žućkasta i iako provodite sate i sate ribajući, ništa ne pomaže. Nemojte da brinete zato što postoje dva recepta za smjese koje sami možete da napravite i da uz pomoć njih svi bijeli kućni aparati ponovo zablistaju.

frizider

U flašicu sa prskalicom naspite razblaženo sirće u razmjeru 1:10. Isključite uređaj iz struje, pomjerite ga tako da nije blizu zida, maknite sve stvari sa njega i obrišite prašinu. Rastvorom koji ste sami napravili poprskajte čitav uređaj osim dijelova koji idu u struju i na mjestima gdje tekućina može da prodre u unutrašnjost aparata. Prebrišite kućni aparat čistim sunđerom i pustite da rastvor djeluje 30 minuta. Nakon toga, vlažnim sunđerom prebrišite uređaj i osušite pamučnom krpom.

bijela-tehnika-1024x521

Ukoliko se žutilo nije dobro opralo, možete da ponovite ovaj postupak ili da isprobate još jedan recept. Limun presijecite na pola i premažite njime čitav aparat. Ostavite da djeluje i potom obrišite vlažnim sunđerom i posušite čistom pamučnom krpom.

Izvor: kakopedija.com

Vaš komentar na članak: