30/11/2017 | Korisni savjeti | Komentari

Evo kako da dođete do kuće za tri puta manje novca

Na nedavnom Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu, među najpristupačnijim izloženim projektima bile su montažne kuće koje se mogu naći i od 6.000 eura.

kuca-gradnja

Montažne kuće, koje su do 30 odsto jeftinije od tradicionalnih, pa tako vikend kuća od 31 kvadrat košta 6.040 eura, a stambena od 100 kvadrata 16.180 eura.

Kuća za četvoročlanu porodicu, po principu “ključ u ruke”, može da se dobije za 25.000 eura, a u sivoj zoni za 180-200 eura po kvadratu.

“Montažne kuće su u svijetu već odavno praksa, a i kod nas postaju sve popularnije. Jeftine, tople, ekološke i useljive kroz samo nekoliko dana, a vijek materijala koji koristimo je 100 godina”, objasnio je jedan građevinac.

Proizvođači ističu i da su montažne kuće mnogo fleksibilnije od zidanih, te im zemljotresi, olujni vjetrovi i poplave ne mogu ništa.

Oni još kažu da popularnost ovih kuća raste jer mlađe generacije sve češće žele da njihovi domovi nose njihov lični pečat, pa uz tipske kuće imaju i opciju “po želji kupca“.

Pozvali smo Monter gradnju, a jedna ljubazna dama nam je objasnila da postoji razlika u cijeni između „sive gradnje“ i „ključa u ruke“.

SIVA GRADNJA:

Ne obuhvata: temelj, struju, vodu, kanalizaciju, sanitarije i podove

Obuhvata: elementi, stolarija, fasada, krov, oluci, opšivka, stubovi, crijep, gips, gletovanje, krečenje, stirpopor, izolacija, PVC stolarija, unutrašnja vrata

KLJUČ U RUKE:

Po sistemu „ključ u ruke“, gdje kupac dobija završenu kuću kojoj nije potrebno nikakvo ulaganje niti završni radovi, kvadratni metar iznosi oko 350 eura.

S obzirom da cijene montažnih kuća variraju u cijeni, kvalitetu, garanciji i modelima, preporuka svim čitaocima koji se odluče na ovakav korak je da prvo definišu svoje potrebe, a zatim dobro razmotre sve ponude.

Izvor: webtribune.rs

Vaš komentar na članak: