03/10/2014 | Featured,Uređenje | Komentari

Super ideje kako manji prostor učiniti većim

Malo tko može se pohvaliti da ima dovoljno mjesta za sve stvari u svome domu, a svi ostali moraju se snalaziti i pribjegavati malim idealnim rješenjima kako bi dom bio ugodan i uredan.

Ako imate problem upravo s manjkom prostora, postoje trikovi koje su dizajneri interijera i arhitekti otkrili, a vi ćete od njih profitirati, jer će vam stan djelovati veće, organizirano i urednije.

Maknite vrata

Da biste vizualno povećali prostor, maknite vrata koja nisu nužna, primjerice između hodnika i dnevnog boravka ili blagovaonice. Isto vrijedi i za ormariće u kuhinji ili sličnim prostorima, ali to znači da ćete morati biti dobro organizirani kako biste smanjili dojam neurednosti.

Obojite horizontalne pruge

Crno-bijela varijanta uvijek je dobitna jer je klasična. Odaberite široke pruge jer vizualno pojačavaju prostor, ali i neke druge boje koje odgovaraju namještaju.

Manje je više

U širokoj i raznovrsnoj ponudi teško je izabrati. U tom procesu bitno je da se držite onog kako je manje više budući da je svaki prostor lako zatrpati stvarima.

Obojite jedan zid

U manjim prostorima nije mudro bojati sve zidove, posebno u više vrsta boja ili nijansi. Bijela širi prostor, povećava ga i čini svjetlijim, a jedan zid obojite u boju po želji i neka bude fokalna točka.

Iskoristite zidove

Kada vam nedostaje prostora, prisiljeni ste raditi s onim što imate. Zidovi su odlična prilika da na njih stavite ormariće i police i posložite stvari. Kako bi sve bilo urednije, koristite ukrasne kutije.

Zavjese

Postavite zavjese do stropa, a duljina neka bude do poda jer ćete na taj način izduljiti zidove.

Ogledala

Odlična su jer reflektiraju svjetlost, ali i vizualno povećavaju prostor.

Tepih

Manji ili srednje veliki tepih na sredini boravka zaokružit će prostor.

Izvor: tportal.hr

Vaš komentar na članak: