07/02/2015 | Featured,Uređenje | Komentari

Stepenice sa tri funkcije

Uređenje doma u prostoru koji nema toliku kvadraturu da bi se mogli razbacivati kvadratima, iziskuje posebnu pažnju pri uređenju svakog detalja i centimetra prostora kako bi ga maksimalno iskoristili. Zašto u takvim slučajevima ne iskoristiti neki element interijera i dodijeliti mu još neku funkciju? Na taj način razmišljali su arhitekti studia Buj+Colón Arquitectos pri uređenju stana u Madridu.

Tri elementa izrađena od drvenih ploča dobila su višenamjensku funkciju i ulogu u prostoru. Prvi i najjednostavniji je kuhinjski otok koji u otvorenom prostoru odjeljuje kuhinju od dnevnog boravka. Drugi je pregrada/zid između dnevnog boravka i kupaonice koji je ujedno i ormar za odjeću.

Treći i najsloženiji su stepenice koje osim primarne uloge povezivanja donje i gornje etaže, imaju ulogu pregrade između dnevnog boravka i spavaće sobe. Osim te dvije funkcije prostor ispod stepenica poslužio je kao prostor za skladištenje. Ispod prvog kraka stepenica u dnevnom boravku izrađene su police i ormarići, a prostor ispod višeg kraka poslužio je za izradu ormara za odjeću u spavaćoj sobi.

 

Izvor:

Vaš komentar na članak: