Polovne stvari koje nikad ne biste trebali kupiti za svoj dom

U ovo online doba uz neke odlične stranice putem kojih možete nabaviti svakakve polovne i povoljnije stvari, na umu ipak treba imati nešto – postoje one polovne stvari koje nikad ne biste trebali kopovati za vaš dom.

Na nekim se stvarima za kuću ne isplati štedjeti, odnosno, bolje ih je kupiti nove nego korištene. Evo koje polovne stvari nikad ne biste trebali kupiti za svoj dom.

Krevetić za dijete

Krevetići za djecu podnose puno ‘zlostavljanja’ od mrzovoljne dječice. Znaju biti rasklimani, a vi želite biti sigurni da je krevetić siguran za vaše dijete i da neće doći do potencijalnih oštećenja. Prema jednom istraživanju The New York Timesa problemi s nesigurnim krevetićima doveli su do 150 smrtnih slučajeva između 2007. i 2010. godine.

Posuđe za kuhanje

Ovo je zasigurno nešto u što bi trebali uložiti više novaca. Pogotovo ako je riječ o posuđu s neprianjajućim dnom. Već korišteno posuđe sigurno se oštetilo tijekom upotrebljavanja, teže ga je čistiti i postoji veće mogućnost od ispuštanja štetnih kemikalija.

Mikseri

Mikseri zahtijevaju da njihove oštrice budu super oštre i održavane kako bi što bolje radile. Ako kupite polovni mikser puno ćete više čekati da mikser odradi svoje jer su oštrice potrošene.

Tapecirani namještaj

Teško je riješiti se ustajalog mirisa koji ima neki tapecirani polovni namještaj, bez obzira koje sredstvo za čišćenje koristili. S vremenom i korištenjem takve stvari se jednostavno istroše, napune prašinom, a o grinju da i ne govorimo.

Madraci i jastuci

Nikad, ali nikad navedene stvari nemojte kupovati polovne. To što biste jeftinije prošli nije vrijedno toga da riskirate mogućnost grinja, plijesni ili nečeg drugog što bi se u jastucima i madracima moglo naći.

Usisavač

Usisavači su jedno od kućnih pomagala koje se najviše koriste i ne traju vječno. Ako trebate nešto što još uvijek ima snagu za usisavanje kako bi što bolje očistili prašinu u vašem domu, najbolje je da kupite novu usisavač.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: