Neka vam odjeća uvijek miriši svježe

Nekoliko odličnih trikova

Svi volimo miris čiste i svježe oprane odjeće, no nažalost taj miris ubrzo ishlapi. Dovoljno je da odjeća malo dulje stoji u ormaru i miris omekšivača skoro pa nestaje.

Danas vam otkrivamo nekoliko odličnih trikova i savjeta uz koje će vaša odjeća uvijek mirisati svježe prilikom nošenja. U nastavku saznajte o čemu je riječ….

1. Perite odjeću nakon jednog nošenja uz jednu iznimku

Nije neka mudrolija. Odjeću bismo trebali prati često, odnosno nakon svakog nošenja želimo li da ona uvijek bude svježa i mirisna. Normalno je da odjeća pokupi tjelesne mirise nakon samo jednog nošenja pa miris omekšivača jednostavno nestane. Stoga bi bilo najbolje da odjeću perete svaki put nakon što ste ju nosili, uz jednu iznimku. Riječ je o trapericama. Stručnjaci preporučuju da ne peremo prečesto traperice jer se onda brzo uništavaju. Traperice možete prati nakon što ste ih nosili dva-tri puta.

2. Prljavi veš treba što prije oprati

Želite li da vam odjeća što bolje miriši, bilo bi dobro da ju perete odmah nakon nošenja. Odjeća nikako ne bi smjela stajati tjednima u košari za veš prije no što ju operete. Iako je ponekad nemoguće odjeću oprati odmah nakon nošenja, na taj način se sprečava nastanak neugodnih mirisa.

3. Odaberite mirišljavi deterdžent za rublje

Deterdžent za pranje rublja vrlo je važna stavka prilikom pranja odjeće, osobito želite li da vam odjeća dobro miriši. Deterdženti se razlikuju, no svatko ima svoje favorite. Ja primjerice najčešće koristim Faks ili Rex. Lijepo mirišu i nisu preagresivni za kožu. Također, pronađite i svoj omiljeni omekšivač za rublje od kojeg će vaša odjeća mirisati nakon pranja. Meni je trenutno najdraži Lenor.

4. Nanesite losion za tijelo prije odijevanja

Ako neposredno prije odijevanja na tijelo nanesete mirisni losion vaša će odjeća mirisati po njemu i danima poslije. Vrijedi isprobati.

5. Pronađite svoj parfem

Postoje žene koje imaju svoj parfem i nose samo njega te ih taj miris nekako karakterizira. Ja nisam jedna od tih žena i još uvijek tražim svoj savršeni miris. Riječ je o vašem omiljenom parfemu koji će, nakon što ga pronađete, postati dio vaše osobnosti i po kojemu ćete biti prepoznatljivi kad uđete u prostoriju. Pronađite svoj miris i nosite ga uvijek jer tada će i vaša odjeća lijepo mirisati.

6. Pravilno nanesite parfem

Ako ste već pronašli svoj savršeni miris, trebali biste znati i kako ga pravilno nanositi. Nakon što ste nanijeli parfem na ključne točke, pošpricajte ga po zraku i prođite kroz njega. Nemojte špricati parfem izravno na odjeću jer bi to moglo izazvati mrlje. Čak i kad miris ishlapi s kože, vaša će odjeća i dalje lijepo mirisati.

7. Držite ormar otvorenim

Ormari ponekad imaju čudne mirise, osobito ljeti. Stoga ih je vrlo važno provjetravati, češće tijekom ljetnih mjeseci. Također, u ormar možete staviti mirisne vrećice koje se mogu kupiti u drogerijama ili pak vrećicu lavande ako ste skloniji prirodnim mirisima.

Izvor: zena.hr

Vaš komentar na članak: