Ne kupujte skupe ormare – alternativa su kutije, vješalice, sklopivi ormari

Nemate dovoljno mjesta u oramru? Na posao i riješite se sve odjeće koju nista nosili duže vrijeme. Tek nakon takve generalke razmišljate o novom mjestu za vašu odjeću

Ormar vam je postao pretijesan, a to je prvi znak da morate u ormaru napraviti temeljitu generalku. Odjeću koju nista nosili već nekoliko sezona zasigurno više ni nećete nositi. Sentimentalnu vrijednost može imati tek poneki komad odjeće, ali svakako ne svaka majica, pretijesne traperice ili džemper. Nakon selektiranja stvari na potrebne i nepotrebne, procjenite je li vam baš treba novi ormar.

Alternativno mjesto za odjeću mogu biti ukrasne kutije i samostojeće vješalice. Mogućnosti su velike – samostojeća vješalica može biti na kotačićima, fiksirana na strop (s ugrađenim mehanizmo za spuštanje) ili zid. Ako se fiksira na zid treba voditi računa da bude dovoljno odmaknuta od zida kako bi se odjeća mogla objestiti.

Imate li mjesta jeftina varijanta je novi ormar napravljen od knauf ploča. Dovoljno je napraviti samo bočne stranice ormara i police. Stražnja fronta nije potrebna, a prednja može biti napravljena od venecijanskih zavjesa. Odjeću koju ne koristimo često (ljetno/zimska kombinacija) možemo spremiti u vakumske vreće koje ne zauzimaju puno mjesta.

U prostoru može vrlo dekorativno izgledati i ormar napravljen od platna – praktičan je jer se njegova konstrukcija lako se slaže. Po povoljnim cijenama može se nabaviti u trgovačkim centrima.

Izvor: domivrt.vecernji.hr

Vaš komentar na članak: