Najčešće greške koje većina radi s usisavačem

Gotovo svako kućanstvo posjeduje barem jedan usisivač, ali malo tko obraća pozornost na pravilne načine na koje se o ovom aparatu treba brinuti. Ispravite tu pogrešku!

Prsti, kosa i odjeća blizu usisnog otvora

Ako morate pogledati četku nataknutu na usisni otvor, prvo izgasite usisivač i ištekajte ga iz utičnice. Neki usisavači imaju sustav rotirajuće četke koja vam može iščupati pramen kose, oštetiti odjeću ili vas ozlijediti. Budite oprezni i ne približavajte se previše usisnim otvorima.

Korištenje pogrešnog produžnog kabela

Produžni kabeli imaju istaknute oznake pomoću kojih možete provjeriti kakve aparate u njih možete uštekati. Ako koristite pogrešan produžni kabel koji nije kompatibilan s vašim usisavačem, riskirate ozbiljne štete.

Nošenje usisavača za kabele

Usisivač nikada ne smijete nositi za kabel, ili kabel agresivno potezati. Oštećenje koje se može pojaviti može uzrokovati znatnu štetu i nikad ne biste trebali koristiti usisivač s oštećenim kabelom jer je to izuzetno opasno. Jednom mjesečno pregledajte stanje kabela kako biste se uvjerili da je vaš usisivač spreman za korištenje.

Korištenje usisivača namijenjenog za unutarnju uporabu na vanjskim površinama

Usisivač namijenjen za čišćenje unutrašnjosti doma nikako ne koristite vani jer oni za to, vrlo jednostavno, nisu namijenjeni. Isto tako, usisavače namijenjene za suhu uporabu ne koristite na vlažnim površinama.

Podizanje teških predmeta

Ne želite trošiti vrijeme na podizanje onih deset lipa s poda? Dobro razmislite prije nego ih krenete usisati. Čvrsti i oštri predmeti mogu oštetiti unutrašnjost usisavača. Prije samog usisavanja sobe pregledajte što se sve nalazi na podu i ručno pokupite čvrste i oštre predmete.

Iskopčavanje usisavača dok još radi

Za sveopće dobro, prije nego kabel usisivača krenete iskopčati iz zida pobrinite se da je on isključen.

Neredovito čišćenje

Potrebno vam je samo nekoliko minuta da očistite usisivač, operete ili zamijenite filter zraka i ispraznite prljavi spremnik. Za dugovječnost ovog aparata, ali i za svoje dobro zdravlje, ovaj postupak redovito ponovite.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: