11/11/2014 | Featured,Uređenje | Komentari

Ideje za uređenje doma koje vas neće opelješiti

Ovo možda nije pravi trenutak da ekonomski opteretite kućni budžet preuređenjem stana ili kuće od vrha do dna, ali ne dopustite da ta činjenica ubije vaš entuzijazam i kreativnost.

Samo nekoliko sitnih promjena u stanu i vaše će cijelo životno okruženje izgledati bitno drugačije. Ove savjete smatrajte svojevrsnim stimulansom koji će potpaliti vašu kreativnost i natjerati vas da poboljšate prostor u kojem svakodnevno boravite.

Monotoniju pomoćnog stolića koji nitko nikada ne primjećuje možete ‘razbiti’ jednim upečatljivim okvirom za fotografiju ili samostojećom svjetiljkom koja neće nikome promaknuti, pa čak i zanimljivim posudicama koje će poslužiti kao spremnik nakita.

Sličan efekt možete postići i zanimljivom ukrasnom jastučnicom, koja će od vašeg kauča u istom trenu napraviti omiljeno mjesto okupljanja. Ako nemate ukrasne jastuke u dnevnom boravku, svakako uložite u nekoliko komada koji su dovoljno udobni da im nitko neće moći odoljeti.

Dozu živosti svom životnom prostoru možete dati i bojenjem jednog od zidova, i to bojom koja će ‘odskakati’ od ostalih detalja u stanu. Također, dozu kreativnosti, ali i organiziranosti možete pridodati i posebnom prenosivom ladicom, u koju možete pospremiti sve ono što inače držite na stoliću u dnevnom boravku.

Iako je ljeto daleko iza (ili ispred?) nas, dašak ljetnog ugođaja u svoj životni prostor možete unijeti kuhinjskim zavjesama u sunčano žutoj boji, što će sasvim sigurno naizgled ‘osvježiti’ prostor, a isto će napraviti pokoja teglica sa zimzelenim biljkama. Malo topline u prostor zasigurno će unijeti i velika, drvena posuda za voće. Ako ste odvažniji, odlučite se za podmetače, šalice i ubruse u sličnim tonovima koji će uvesti malo sklada na vaš obiteljski stol. Za potpuni sklad čak možete nabaviti i jastučiće za kuhinjske stolce u istim nijansama.

Kupaonice su dosadne? Više ne, uz porculanske držače sapuna zanimljivog dizajna i spužve u, primjerice, koraljno-narančastoj boji, a naodmet nije ni ručnik u odgovarajućim tonovima. Također, kako biste posve začinili stvar, možete se odlučiti i na zavjesu za tuširanje zanimljivog uzorka koju pridržavaju zanimljivi držači.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: