17/09/2017 | Featured,Uređenje | Komentari

Čini vam se da živite u mračnoj špilji? Uz ovih 8 savjeta svaki će prostor djelovati veće, svjetlije i prozračnije

Kod uređenja domova često radimo veliku grešku, a ta je natrpavanje prostorija namještajem ili odabiranje krivih detalja. Ako želite da vam u domu ima više svjetla i da sve djeluje prozračno i veće, uvedite sljedeće promjene…

soba

1. Maknite teške zavjese

uredjenje-sobe (1)

Umjesto njih na prozore stavite sjenila jer kroz njih svjetlo lakše probija. Odaberite ih u bojama koje se slažu s bojom namještaja ili detalja u prostoriji.

2. Ne odbacujte tamnu boju za zidove

U prostorijama s puno dnevnog svjetla nije loše imati nešto odvažnije zidove jer oni daju karakter cijelom uređenju. Ne mora se nužno raditi o crnoj, tamnoplavoj ili tamnosivoj boji već o tamnijim nijansama žute, zelene ili ljubičaste.

3. Opuštajuće boje su također dobrodošle

uredjenje-sobe (2)

Ako više volite svjetlije boje, obojajte zidove i strop u jednu pastelnu nijansu hladnijeg tona. Obogatite prostor detaljima u različitim nijansama iste boje.

4. Postavite pločice s uzorkom

Ne, one nisu ostale u sedamdesetima. I danas djeluju vrlo sofisticirano i mogu znatno povećati prostor, bilo da se radi o kupaonici, kuhinji ili kojoj drugoj prostoriji.

5. Dajte hodniku novi život

uredjenje-sobe (3)

Hodnici su obično mračni jer im nedostaje prirodnog svjetla, ali zid s prugama ili nekom upečatljivom tapetom može pomoći da izgledaju veće i zanimljivije.

6. Probajte i color-blocking tehniku

Ova tehnika spajanja naizgled nespojivih nijansi može jako dobro izgledati ako odaberete one prave. Kako bi istaknuli prirodno zasjenjene dijelove zida, donji dio obojajte u neku tamniju nijansu, a više dijelove u svjetlije kako biste optimizirali osjećaj prostora.

7. Držite se jednostavnog namještaja

uredjenje-sobe (4)

Bijele, neutralne ili nježne pastelne nijanse namještaja idealan su odabir kako prostorija ne bi djelovala natrpano.

8. Uklopite ogledala u prostoriju

Što više može učiniti neki prostor dubljim i većim od ogledala? O njih se svjetlost odbija i raspršuje po prostoriji za instantni efekt osvjetljenja.

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: