13/06/2014 | Featured,Uređenje | Komentari

Boje u domu i njihovo značenje

Svaka boja ima svoje značenje

Jeste li ikad razmišljali o bojama u svom domu i emocijama koje one izazivaju u vama? Svaka boja zapravo zrači posebnom vibrom koje mogu utjecati na nas. Stoga je vrlo važno da prilikom uređenja doma u obzir uzmete boje i njihovo značenje.

Žuta

Žuta je vesela i optimistična boja a tako utječe i na ljude. Budi pozitivne emocije i odiše dobrim raspoloženjem. Osjećate li se loše i depresivno, žuta će vas svakako oraspoložiti. U žuto možete obojiti zidove kuhinje, dnevne ili pak radne sobe, izbor je na vama. Također, prostorije, poput kupaonice, možete ukrasiti žutim detaljima. Odmah ćete se osjećati veselije i ljepše.

Crvena

Crvena je boja strasti i romantike i odličan je izbor za spavaću sobu. Također, budi osjećaje bliskosti i topline. Crvenu odaberite za prostorije u kojima provodite vrijeme s ljudima koje volite. Ipak, kako je crvena izrazito snažna boja pazite da ne pretjerate s njenom upotrebom u domu.

Plava

Plavu je boju najbolje odabrati za prostorije u kojima želite imati mir i spokoj. Djeluje smirujuće jer nas podsjeća na vodu. Također, plava se učestalo koristi u uredima jer potiče produktivnost i smanjuje napetost.

Zelena

Zelena boja povezuje se sa zemljom i otvorenim prostorima. Dobar je izbor za one koji nemaju vremena provoditi mnogo vremena u prirodi. Također, zelena se povezuje s liječenjem i dobrim zdravljem. Dobro ju je odabrati za prostoriju u kojoj vježbate ili radite jogu.

Bijela

Bijela je lijepa boja, ali ako ju koristite previše može izgledati hladno i sterilno. Stoga ju je najbolje kombinirati s drugim bojama. Bijela odaje svježinu i čistoću, ali da biste postigli ravnotežu i uklonili neugodnu vibru najbolje je da uz bijelu koristite i druge boje u svom domu.

Crna

Crna odražava snagu, ali s obzirom na to da je riječ o neutralnoj boji, potrebno ju je kombinirati s drugim, malo življim, bojama. Crna je bezvremenska i lijepo odgovara uz većinu drugih boja, tako da praktički nema ograničenja. Jedino je pravilo da ne smijete pretjerivati.

Ljubičasta

Ljubičasta je boja koja će dobro funkcionirati u spavaćoj sobi, a povezuje se s romantikom i razigranošću. Samo dobro razmislite s kojim bojama ćete ju kombinirati jer ne ide uz sve.

Postoji mnogo različitih boja koje možete koristiti u svom domu, a svaka od njih ima drugačiju vibru. Koje su vaše najdraže boje za ukrašavanje životnog prostora?

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: