Uređenje doma: Kako pravilno rasporediti namještaj u dnevnoj sobi (FOTO)

Želite da promenite raspored namještaja u dnevnoj sobi?

namjestaj-dnevna-soba

Predstavljamo vam savršeni mini-vodič koji će vam pokazati kako da namjestite namještaj u vašoj dnevnoj sobi, bilo da imate veliki ili mali prostor na raspolaganju.

Svaka porodica ima različitu funkciju dnevne sobe. Nekima ona služi za porodično okupljanje i odmor, nekim za pijuckanje kafe, dok treći vole da im je kuća uvijek puna ljudi. U odnosu na to, svaki raspored ima posebnu funkciju koja će odgovarati vašim potrebama.

1. Za “sjedaljke”

namjestaj (1)

Ako volite da pijete čaj ili kafu u dnevnoj sobi, sami ili sa komšinicom, najbolje je da imate dva trosjeda ili jedan trosed i dvosjed i da ih postavite jedan naspram drugog. Između njih treba da stoji kafe stočić po vašoj mjeri i želji.

2. Za jednu osobu

namjestaj (2)

Ukoliko živite sami, ovakav razmještaj će biti savršen za vas, ali i vaše prijatelje ili roditelje kada vam dođu. Trosjed, fotelja i kafe stočić su obaevezno, a razmještaj koji je prikazan na slici je idealan.

3. Za igranje društvenih igara

namjestaj (3)

Ako volite da svakodnevno igrate karte, Monopol ili Riziko, dovoljni će vam biti trosjed, dvije fotelje i kafe stočić. Fotelje naspram trosjeda, a stočić između njih.

4. Za mladence

namjestaj (4)

Dvosjed postavite dijagonalno, a dvije fotelje sa jedne strane, tako da budu jedna pored druge. Na sredinu stavite okrugli stočić koji se savršeno dopuniti prostor.

5. Kada imate goste

namjestaj (5)

Nekada morate napraviti razmještaj kako bi vaši gosti imali mjesta i osjećali se udobno. Trosjed, okrugli stočić i dvije male fotelje uklopljene u cjelinu čine odličan izbor.

6. Za žurke

namjestaj (6)

Novogodišnja žurka je kod vas, a ne znate kako da postavite namještaj – iza trosjeda stavite veliki, dugački sto na kojem će stajati piće i grickalice; naspram njega stavite fotelje i svi će biti na okupu.

7. Kada imate mnogo gostiju

namjestaj (7)

Nekad se desi da vam dođu mnogi gosti iz inostranstva ili drugog grada i želite da čujete njihove priče iz života. Zato stavite dva trosjeda jedan naspram drugog i između veći kafe sto, kako bi imalo mjesta za sve.

8. Soba za rad

namjestaj (8)

Ukoliko nemate kancelariju, morate od neke sobe napraviti mini radno mjesto. Zato preko puta postavite dvije fotelje, a u sredini dva manja četvrtasta stola. Onaj ko bude sjedio na fotelji vam neće smetati, a vi ćete moži da birate sto koji vam više odgovara ili koji nije zauzet.

9. Preko dana dnevna soba, uveče – spavaća

namjestaj (9)

Nisu svi te sreće da imaju odvojenu spavaću sobu. Zato je potrebno da nabavite ugaonu garnituru koja će uveče moći da se rasklopi i pretvori u veliki krevet za spavanje. U sobi imajte i okrugli sto, kao i fotelju.

Nadamo se da smo vam pomogli!

Izvor: zenskimagazin.rs

Vaš komentar na članak: