SAVJET PLUS: Kako da mala spavaća soba izgleda prostranije

Krevet, stočić i ormar obično su sve što stane u spavaću sobu i gotovo da ne ostaje prostora za dekorisanje i lični pečat.

mala-spavaca

U spavaćoj sobi provodimo najmanje budnog vremena, pa mnogi zakidaju na kvadratima upravo ovdje. Krevet, stočić i ormar obično su sve što stane u spavaću sobu i gotovo da ne ostaje prostora za dekorisanje i lični pečat.

Ipak, uz male promjene i ova soba može da izgleda prostranije, a stručnjaci za uređenje enterijera preporučuju:

* Da biste izbjegli da mala soba izgleda kao kutija, budite kreativni. U tome će vam pomoći zanimljive tapete ili stikeri na jednom zidu, kao i velike slike i fotografije. Nećete pogriješiti ako izaberete bijele i ramove neutralnih boja.

* A kada je riječ o zidovima, izbegavajte tamne boje koje sužavaju prostor. Birajte bijelu i kombinujte je sa pastelnim tonovima, od puder roze, preko toplih zemljanih nijansi, do žućkastih. Dodajte biljke kako bi prostor oživio.

* Bijele zavese i posteljina ne doprinose samo romantici, već i otvaraju prostor. Igrajte se visinama jer tako pogled stalno luta, zbog čega prostor izgleda veće.

* Ako nemate prostora za noćne stočiće sa obe strane kreveta, opredjelite se za asimetrični pristup. Neka na jednoj strani bude stočić, a na drugoj samo jednostavna podna lampa. Takođe, krevet ne mora biti na sredini sobe, slobodno priljubite jednu stranu uz zid.

Izvor: novosti.rs

Vaš komentar na članak: