12/06/2017 | Kupatilo,Uređenje | Komentari

KUPATILO VAM JE MALO: Poslušajte trikove najboljih dizajnera kako da ono djeluje MNOGO VEĆE!

Imate malo kupatilo, a kupanje u kadi sa čašom šampanjca ste do sada praktikovali jednom u godinu dana? Razmislite da umjesto kade stavite znatno praktičniju tuš kabinu koja će značajno uštedjeti prostor. Evo još nekoliko trikova koji će vam pomoći da kupatilo izgleda veće.

kupatilo

Bijelo

- Najjednostavniji način da vizuelno povećate prostor je da izaberete bijelu boju jer ona reflektuje svjetlost. Pošto se u kupatilu već nalazi dosta bijelih elemenata, od kade, do lavaboa, ako i ostatak, poput zidova, pločica, staza, obojite u bijelo, prostor će djelovati prozračno i prostrano. Mnogo bjeline može da doprinese sterilnom i bezličnom izgledu, pa da se to ne bi desilo, igrajte se materijalima i slobodno ubacite drvo ili metalik. Ako niste ljubitelji bijelog, sličan efekat postići ćete i sa nijansama sive i bež koje odlično idu uz plave detalje. Sve što je u visini očiju treba da bude jednostavno, dok upečatljive detalje poput zanimljivih stazica, spustite na pod.

Ormarići

- Vodite se pravilom “manje je više”. Što manje ormarića imate, prostor će više disati. Viseći ormarići odličan su izbor za mala kupatila jer omogućavaju odlaganje stvari, a istovremeno ne “guše” prostor. Otvorene police takođe su dobar izbor jer nisu tako glomazne kao ormarići.

Staklo

- Veliko ogledalo će značajno povećati prostor, a daje i dramatičan izgled. Umjesto zavjesa na tuš kabini ili kadi koje stvaraju vizuelni zid, stavite stakleni panel.

Savjet plus:

Osvjetljenje je takođe veoma važno, pa se vodite devizom “što svjetlije, to bolje”, a najbolje da svjetlo dolazi iz različitih izvora, na primjer, sa plafona, ali i ogledala.

Izvor: novosti.rs

Vaš komentar na članak: