04/09/2016 | Uređenje | Komentari

Kako na jednostavan način pregraditi prostoriju

Iako su cijene nekretnina u posljednje vrijeme izrazito niske, sve više je onih koji se odlučuju na kupovinu garsonjere. Možda nam zaista i ne treba više od toga?

pregradjivanje-stana (1)

Ipak, lijepo je imati odvojen kutak za spavanje i prostor za dnevni boravak. Aktivirajte zato svoju praktičnu i kreativnu stranu, te pokušajte izvući najbolje od prostora kojim raspolažete.

Mi vam donosimo nekoliko savjeta kako pregraditi sobu na jednostavan način bez dodatnih finansijskih ulaganja.

Dva u jednom

pregradjivanje-stana (2)

U vašem domu možda već postoji komad namještaja savršen za pregrađivanje, kao što su police sa knjigama. Zašto ih ne odmaći od zida i iskoristiti kao pregradu?

Odaberite dio sobe gdje ćete smjestiti krevet. Neka to bude ugao koji je sasvim udaljen od vrata i koji će, jednom pregrađen, biti skriven od radoznalih pogleda. Postavite policu u podnožje kreveta, ispunite je knjigama i drugim dekorativnim predmetima koje inače krase vaše police i voila – privatni udobni kutak za spavanje je gotov!

Šarmantni zastor

pregradjivanje-stana (3)

Ako se odlučite za to da svoj krevet odvojite od ostatka prostorije postavljanjem zastora, dobijate priliku da se poigrate kao malo dijete! Uživajte birajući tkanine sa uzorcima i printovima koji će na šarmantan način upotpuniti izgled vaše garsonjere.

Odlučite se da li će zastor biti dugačak do poda ili pak kraći. Napravite ih nekoliko i mijenjate kad poželite. Svaki put ćete imati utisak da ste napravili izmjenu u vašem enterijeru i to će vas zasigurno zabaviti!

Izvor: enterijer.ba

Vaš komentar na članak: