16/11/2017 | Kuhinja,Uređenje | Komentari

KAKO DA VAŠA KUHINJA IZGLEDA PROSTRANO: super trikovi koji će učiniti da kuhinja izgleda veće za par kvadrata (SAVJETI)

Za mnoge, kuhinja je najvažnija prostorija u domu, pa je važno da bude prostrana. Nažalost, često to nije slučaj, ali na sreću, nije potrebna magija da bi se kuhinja povećala.

Stylish Cute Kitchen Ideas Cute Bright Small Kitchen Ideas With Homey Kitchen Concept Design

Univerzalno pravilo kad su u pitanju sve male prostorije važi i ovdje – izbjegavajte tamne boje i birajte svijetle, najbolje bijelu jer ona vizuelno širi. Osim toga, evo još nekoliko savjeta kako da “povećate” malu kuhinju.

Plići dijelovi

- Kad su u pitanju gornji kuhinjski dijelovi, odavno se koriste oni koji su plići od standarda. Ali, ako vam je kuhinja baš mala, razmislite i da donji budu “mršaviji”. Istina, izgubićete na prostoru za odlaganje, ali ćete dobiti prostor da se krećete po kuhinji. Razmislite i o “umanjenom” frižideru, pogotovo ako ste mala porodica ili ne kuvate često.

Staklo

- Kao što se u malim dnevnim sobama preporučuje ogledalo, jer reflektuje svjetlost i čini prostoriju većom, tako u kuhinjama treba koristiti što više staklenih površina, bilo na vratima od ormarića ili kuhinjskim uređajima.

Otvorene police

- Vjerovatno će vas strah da nemate dovoljno prostora za odlaganje natjerati da iskoristite svaki mogući ugao za viseći dio, ali odolite tom porivu. Jedan dio rezervišite za nekoliko otvorenih polica koje su savršene za odlaganje stvari koje svakodnevno koristite, a vizuelno će “otvoriti” prostor koji će prodisati. Ne morate da pravite posebne police, dovoljno je da skinete vrata sa ormarića.

Savjet plus:

Održavajte kuhinju urednom jer se u malom prostoru svaki nered duplira. Zato sudove odmah odlažite u mašinu i svaku stvar stavljajte na mjesto da vas kuhinja ne bi “ugušila”.

Izvor: novosti.rs

Vaš komentar na članak: