14/02/2017 | Uređenje | Komentari

Kako adaptacijom podići vrijednost starog stana (FOTO)

Da je ponekad bolje kupiti polovnu nekretninu i adaptirati je odmah po svojim potrebama, govori i ovaj primjer u Londonu. Kada kupite novi stan, malo toga možete intervenisati jer su radovi već završeni.

stari-stan-u-novi-02-630x420

Sobe su dimenzija takve kakve jesu, a parket, oprema, rasvjeta izvedeni su po standardnom projektu koji ne mora baš uvijek biti po vašim afinitetima. Zato je ponekad bolje kupiti stari stan i preurediti ga tako da svaki kvadratni centimetar odgovara vašim potrebama. Pritom ćete mu i značajno podići tržišnu vrijednost!

Evo jednog konkretno primjera iz Velike Britanije. Stan u Londonu, u zgradi iz 70-tih godina prošlog vijeka, bio je potpuno oronuo i bila je potreba kompletna adaptacija da bi bio prikaladan za život mladog bračnog para. Ovaj zadatak poveren birou LLI Design koji je trošnom stanu unijeo potpuno novi život, piše Freshome.

Mračno stepenište oživljeno je rušenjem zidane ograde i postavljanjem staklene.

Mračno stepenište oživljeno je rušenjem zidane ograde i postavljanjem staklene.

Nepotrebni pregradni zidovi uklonjeni su kako bi se napravilo veliki prostor otvorenog plana. Mračno stepenište oživljeno je rušenjem zidane ograde i postavljanjem staklene. Unijeta je živost korišćenjem svijetlih boja na zidovima, a originalni zid od opeke sačuvan je kako bi se zadržao duh minulih vremena.

stari-stan-u-novi-04-630x945

Kontrasti u enterijeru pravljeni su ili rasvjetom crne boje ili materijalima, na primjer u kuhinji, gdje su postavljenje veoma tamne ali efektne keramičke pločice.

stari-stan-u-novi-06-630x945

Stari stan dobio je potpuno novi život uz razumna ulaganja, a tržišna vrijednost značajno mu je podignuta.

Trpezarija je definisana crnim lusterom i umjetničkim slikama. Posebno je zanimljiv koncept ugaone klupice sa dvije tapacirane stolice koje su pridružene trpezarijskom stolu.

stari-stan-u-novi-05-630x420

Stan stan skoro 50 godina dobio je potpuno novi život i, uz relativno razumna ulaganja, značajno mu je podignuta tržišna vrijednost.

Izvor: gradnja.rs

Vaš komentar na članak: